Home Nieuws Grote verontwaardiging in de staf na besluit Van Nistelrooij Veerman te passeren

Grote verontwaardiging in de staf na besluit Van Nistelrooij Veerman te passeren

28014
0

PSV finishte op de tweede plaats van de Eredivisie en wist naast de Johan Cruijff Schaal ook de KNVB Beker te winnen. Met de Champions League in zicht kunnen we onmogelijk van een slecht seizoen spreken.

Toch is het erg onrustig in en rond de club en ondanks de tweede plaats komen er nog altijd feiten naar buiten. Zo werd ook duidelijk dat Ruud van Nistelrooij gedurende het seizoen lijnrecht tegenover de clubleiding van PSV te staan maar ook tegenover diens assistenten. Dat kwam door de situatie rond Joey Veerman. De middenvelder is inmiddels een belangrijke speler, maar werd ook een periode op de bank gehouden door de inmiddels vertrokken hoofdtrainer. Dit leidde tot grote consternatie en weerwoorden in de staf.

Van Nistelrooij eiste de afgelopen maanden veel van zijn spelers en wilde graag zien dat het maximale uit de kwaliteiten werd gehaald. Volgens Voetbal International was Veerman een voorbeeld van een speler die in de ogen van de trainer meer moest gaan doen. Van Nistelrooij besloot zich, tot verontwaardiging van zijn eigen staf, hard op te stellen en zette Veerman een aantal wedstrijden op de bank.

Halverwege het seizoen was er wat belangstelling in de Volendammer, maar PSV wilde hem niet laten vertrekken. Daarna werden er al gesprekken gevoerd over het nieuwe seizoen en Van Nistelrooij liet weten dat hij het prima zou vinden als Veerman zou vertrekken. De directie was het daar echter niet mee eens. Veerman wordt gezien als belangrijke sfeerbepaler en PSV wil het team om hem en Xavi Simons heen bouwen.

Het mag dan ook ergens geen verrassing heten dat Veerman volgens VI ook met de clubleiding in gesprek ging. Dat ging onder meer over Van Nistelrooij, Rutten, Ooijer en het nieuwe seizoen. De middenvelder dacht daar echter in gesprek met de NOS zondagmiddag na AZ – PSV anders over en verwees een groot deel van de verhalen over hem naar het rijk der fabelen.


Vorig artikelHet zit wel goed tussen Roger Schmidt en zijn spelers, bejubelde Schmidt viert landstitel in Lissabon
Volgend artikelGewilde Pepi over toekomst bij PSV: ‘Ik ken Earnie al een tijdje, hopelijk kan hij wat bedenken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in