Home Nieuws Grote uitdaging in Heerenveen, van Nistelrooij verwacht focus: ‘Dit elke wedstrijd oproepen’

Grote uitdaging in Heerenveen, van Nistelrooij verwacht focus: ‘Dit elke wedstrijd oproepen’

344
0

Ruud van Nistelrooij zag PSV in Zwitserland uit de startblokken schieten en was na afloop zeer tevreden met de winst.

Zijn elftal kreeg bakken kritiek te verwerken afgelopen dagen maar kan en moet nu in Heerenveen laten zien dat Cambuur uit een incident was. PSV moet komende zondag proberen met PSV voor het eerst sinds 2011 te winnen bij sc Heerenveen en dat gaat een lastige opgave worden.

Van Nistelrooij waakt na Cambuur uit over zijn seelctie. De trainer, die zijn ploeg donderdag overtuigend met 1-5 zag winnen van FC Zürich, hoopt dat zijn spelers na de overwinning genoeg zelfvertrouwen hebben getankt voor het duel in Friesland. Is het een zaak van zelfvertrouwen of focus? PSV zal en moet diep gaan om resultaat te behalen, weet ook de trainer na enkele maanden PSV 1 te coachen.

“Nu is het zaak om dit vast te houden en dit voor elke wedstrijd op te roepen. Dit is goed voor het zelfvertrouwen”, aldus van Nistelrooij voor de camera’s van PSV TV. “De reactie komt vanuit het verlies, vanuit de kritiek. Dan is het makkelijker om te reageren. Nu moeten we het om de drie dagen kunnen oproepen”, vervolgt de trainer, die daarmee doelt op de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen SC Cambuur van afgelopen weekend en min of meer een motivatieporbleem aanstipt.

Het duel tegen Heerenveen is een bijzonder duel voor de voormalig spits van Heerenveen. “Het is wel heel lang geleden, maar ik heb daar een fantastisch jaar gehad. Met Foppe en Riemer. Er is daar veel gebeurd, dus ik zal zien hoeveel bekenden ik tegenkom.” PSV zal moeten zien te proberen voor het eerst sinds elf jaar tijd te winnen bij Heerenveen. De winst is een must. “Dat maakt de uitdaging voor ons ook groter. De wil om daar te winnen ook. We moeten er staan.”

LEES MEER


Vorig artikelPSV na 1-5 winst in rijtje topteams voor eindezege Europa League
Volgend artikelEuropese overwintering bijna een feit maar goal FC Zürich irriteerde van Nistelrooij mateloos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in