Home Nieuws Grote twijfels Van der Gijp over permanente toekomst in Oranje voor Veerman:...

Grote twijfels Van der Gijp over permanente toekomst in Oranje voor Veerman: ‘Hij moet overal beter in worden’

984
0

René van der Gijp ging er dinsdagavond eens goed voor zitten toen de de interland Griekenland – Nederland op het punt van analyseren stond bij Vandaag Inside.

‘Kunnen we het even over Joey Veerman hebben? Kunnen we daar even tijd voor vrijmaken’, begon Van der Gijp tegen Wilfred van Genee. Van der Gijp wilde graag zijn visie op de voetballer Veerman delen want de analist van Vandaag Inside heeft wel de nodige twijfels over de middenvelder, die onder Peter Bosz wel zeker is van een basisplaats. Bosz geeft hoog op van de middenvelder uit Volendam maar Van der Gijp denkt daar toch wel iets anders over.

‘Ik hoop dat Joey Veerman heel goed naar de interland tussen Nederland en Frankrijk heeft gekeken’, begon de kritische analist zijn analyse, de meteen een verbaasde blik van Wilfred Genee kreeg. Want Joey Veerman was natuurlijk gewoon basisspeler onder Ronald Koeman in de interland tegen Frankrijk. Van der Gijp vergiste zich overduidelijk maar wees ook nog naar de wedstrijd in Londen tegen Arsenal, waar Veerman kleine steekjes net als de rest van het elftal van Bosz kleine steekjes liet vallen.

‘Joey Veerman moet in alles beter worden’, zei Van der Gijp over de kwaliteiten van de middenvelder. ‘Veerman moet sneller worden, sterker worden, beter passen, beter schieten. Gewoon overal in verbeteren, op alle facetten’, zei Van der Gijp, die verwacht dat Veerman anders bij een club als Aston Villa uit zal gaan komen. De analist van Vandaag Inside kreeg bijval van Johan Derksen. Beide analisten gaven aan dat Veerman ook minder verongelijkt zou moeten reageren na een eventuele wissel.

Kortom. bij Vandaag Inside is men van mening dat Joey Veerman potentie heeft maar dat een basisplaats in het Oranje van Ronald Koeman nog geen uitgemaakte zaak is. Hans Kraaij is in ieder geval een mening toebedeeld. Kraay junior denkt het wel goed komt met de internationale carriere van Veerman en vindt dat Ronald Koeman ook niet meer om de middenvelder heen kan. Kraay stelt zelfs vast dat Veerman een speler als Marten de Roon al voorbij is in de pikorde.

Volgens Kraaij hoeft De Roon door de opkomst van Veerman niet meer te rekenen op een basisplaats bij het Nederlands elftal. Volgens de analist van ESPN is Joey Veerman simpel gezegd een betere optie voor het Oranje-middenveld dan De Roon. Dat bleek maandagavond in Athene dus anders uit te pakken.

“Ik heb altijd gezegd dat we niet denigrerend over hem moeten doen”, begint Kraay bij ESPN over De Roon. “Veerman is hem echt voorbij. Hij heeft een fantastische carrière, maar daar gaat het nu niet om”, aldus Hans Kraaij over de kansen op speeltijd voor Joey Veerman. De mening van Hans Kraaij over Joey Veerman bleek dus in de week van de waarheid voor Oranje, haaks te staan op de mening van René van der Gijp en Johan Derksen.


Vorig artikelVIDEO | Samenvatting Premier League Cup-duel Wolverhampton U21 – Jong PSV
Volgend artikelLange absentie Noa Lang lijkt reëel, aanvaller mist mogelijk duels met RC Lens en Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in