Home Nieuws PSV in Amsterdam: Grote twijfels rond Marco van Ginkel, analisten roepen om...

PSV in Amsterdam: Grote twijfels rond Marco van Ginkel, analisten roepen om Davy Pröpper

2604
0

PSV kan zondagavond lijstaanvoerder van de Eredivisie worden en zich later dit jaar ‘gewoon’ kwalificeren voor de volgende ronde van de Europa League.

Toch is er kritiek op Roger Schmidt en verschillende spelers. Dat geldt ook voor Marco van Ginkel en dat is best verrassend te noemen. De aanvoerder speelt geenszins een twijfelachtig seizoen maar krijgt nu toch de wind van voren van de analisten van ESPN. Hoe gaat Roger Schmidt met PSV in Amsterdam voor de dag komen? Gaat Schmidt accenten verleggen om het gemis van Gakpo en Madueke op te vangen of blijft het systeem van kracht?


De naam van Davy Pröpper klinkt voor de topper tegen Ajax. Zo vinden de ESPN-analisten als Hans Kraay jr., Arnold Bruggink en Aad de Mos. Allen hebben hun twijfels over de fitheid en capaciteiten van de huidige PSV aanvoerder, die wel zelden een wedstrijd mag uitspelen.

Hans Kraay blikt terug op de wedstrijd tegen AS Monaco. Kraaij kraakt de rol van Van Ginkel bij de winnende treffer van AS Monaco in de Europa League afgelopen donderdag. De middenvelder verloor een duel van Kevin Volland, waarna Sofiane Diop de bal simpel binnen kon tikken. “Ik heb daar niet zoveel mensen over gehoord, maar ik vind Van Ginkel de grote schuldige. Hij trekt zijn been terug, Van Ginkel heeft niet getackeld.”

“Je moet daar overal dwars doorheen tackelen, maar hij springt er overheen”, gaat Kraay verder ESPN. “Dit kan echt niet, dit is een levensbepalende tackle. Dit bepaalt of je boven Monaco in de stand staat en je trekt je been terug. Ik vind het niet kunnen.” De verslaggever vraagt zich af of Van Ginkel wel helemaal pijnvrij is. “Het lijkt alsof hij af en toe last heeft van zijn knie.”

Ook Arnold Bruggink denkt dat het momenteel even lastig te belopen is voor Marco van Ginkel. “Je ziet dat hij problemen krijgt in de wedstrijden waarin het tempo omhoog gaat en hij sneller moet handelen.” Aad de Mos gaat verder: “Ik had hem geen aanvoerder gemaakt. Ik denk dat Schmidt hem niet zo goed kende, maar op basis van zijn reputatie en het verleden die keuze gemaakt heeft”, stelt de Mos.

“Hij was natuurlijk veel beter dan hij nu is”, vervolgt De Mos. “In wedstrijden waar het er om ging heeft hij het niet laten zien. Ik denk dat Pröpper op dit moment een betere keuze zou zijn”, aldus de analisten over de rol van Marco van Ginkel.