Home Columns Gros PSV fans ergert zich niet eens meer aan ‘ongeïnteresseerde’ Steven Bergwijn

Gros PSV fans ergert zich niet eens meer aan ‘ongeïnteresseerde’ Steven Bergwijn

12139
2

Of het een onbedoelde of juist bedoelde provocatie was richting de Ajax fans zullen we nooit weten en zeker niet nu Steven Bergwijn inmiddels contractspeler is in Amsterdam.

Meteen na zijn schot naar voren richting de linkerpaal, waar doelman Onana niet eens op kon reageren, rende Steven Bergwijn in april 2018 richting de hoek waar de Ajax fans zaten. De meegereisde Ajax fans moesten die middag pijnlijk toezien hoe hun club met 3-0 nog goed wegkwam tegen het die middag tot landskampioen gekroonde PSV.

Een heuse vernedering vond die middag plaats. Amsterdammer Bergwijn leek nog wat rekeningen te willen vereffenen, dan wel extra zout in de wonden te willen strooien die middag. Niet alleen na de 3-0 rende Bergwijn richting het vak met de Ajacieden maar ook meteen na het laatste fluitsignaal was het Bergwijn die meerdere ploegmaats sommeerde om in de hoek van het stadion waar de Ajacieden huisden, de zojuist behaalde landstitel te vieren.

Rond de transfer van Bergwijn naar Spurs in januari 2020 liet hij in gesprek met Spurs TV al merken de late uitschakeling van Ajax tegen zijn nieuwe werkgever in mei van 2019 als prettig te hebben ervaren. Zijn glimlach verraadde genoeg. Eerder was Bergwijn al resoluut over een toekomst in Amsterdam want PSV was tenslotte zijn club. Tijden veranderen en in de voetballerij kan van dag tot dag alles anders zijn. Dus Steven Bergwijn is inmiddels met open armen ontvangen in Amsterdam. Een gegeven wat weinig PSV fans nog weet te beroeren zo lijkt. De irritatie over de overgang van Steven Bergwijn is onder de achterban van de club nooit heel groot geweest, al staat er natuurlijk nog een match PSV – Ajax op de agenda dit seizoen.

Wellicht weten we na die wedstrijd meer over het irritatielevel van de PSV fans richting Bergwijn. De irritaties over de transfer van Mo Ihattaren naar Ajax leken in ieder geval stukken groter te zijn dan de irritaties over de transfer van Bergwijn naar Ajax, die ook minder onverwacht kwam dan de transfer van Ihattaren naar Ajax. Hoe dan ook, het gros van de PSV fans is Bergwijn eigenlijk al zo goed als vergeten maar gisteren kwam daar toch enige verandering in. Bergwijn maakte bepaald geen beste beurt bij de persconferentie waar hij samen met Davy Klaassen vragen moest beantwoorden. Het werd een gênante vertoning, die ook bij de landelijke media veel irritatie oproept.

De reacties liegen er niet om. “Bergwijn minacht gewoon iedereen die daar zit, inclusief de Nederlandse kijker”, zegt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. “Ook voor de KNVB is dit echt een regelrechte aanfluiting”, vond Driessen, die Bergwijn ‘ongeïnteresseerd’ noemt, waar het eerder verlegenheid dan wel onzekerheid genoemd moet worden.

Ook Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad denkt er het zijne van. “Ze moeten Bergwijn daar niet heen sturen. Maar ik heb ook wel het idee dat die spelers van Ajax wel klaar met alle vragen over Ajax. Berghuis werd ernaar gevraagd en die zei ‘klaar’. Daley Blind heeft in onze krant gezegd dat ze hier met Oranje bezig zijn. Ik denk dat ze bij Ajax een enorm probleem hebben. Ze zijn er klaar mee hoe het daar gaat. Ook omdat ze zien hoe het hier gaat bij Oranje.”


Vorig artikelVan Gaal lyrisch: ‘Cody Gakpo kan de ster van het WK worden’
Volgend artikelDeze PSV’ers kan je in actie zien dit WK

2 REACTIES

    • De pot verwijt de ketel. Wij zijn geen taalkundigen. U ook niet klaarblijkelijk. Achter ‘irriteer’ moet nog een t. We leren altijd van fouten maar breng het aub normaal of blijf weg. Dank en goed weekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in