Home Nieuws Grootste winst onder Schmidt, die trots is op zijn team: ‘Mentaliteit en...

Grootste winst onder Schmidt, die trots is op zijn team: ‘Mentaliteit en karakter getoond’

362
0

Vitesse – PSV werd voor de ploeg van Roger Schmidt in Arnhem een eenvoudige avond. Afgetekend stond er een 0-5 score op de borden in de Gelredome.

En dus ging Roger Schmidt er na afloop eens goed voor zitten. De 0-5 overwinning in het Gelredome is de grootste overwinning onder Roger Schmidt. Ondertussen werd in de ESPN studio ook geloot voor de halve finale van het KNVB bekertoernooi. PSV werd gekoppeld aan Go Ahead Eagles en dus lonkt er tot tevredenheid van Schmidt een bekerfinale in de Kuip.

PSV speelde erg goed en geconcentreerd in Arnhem. Roger Schmidt was het in gesprek met ESPN niet eens met de opmerking dat de wedstrijd tegen Vitesse de beste was onder zijn leiding. “We hebben al een paar heel goede wedstrijden gespeeld”, aldus Schmidt. “Het was tegen Vitesse ook erg goed. Zeker aanvallend was het in het begin heel goed. Defensief hebben we in het centrum ook niks weggegeven. Alleen een paar kopballen uit stilstaande situaties, maar er zijn nog wel dingen die beter kunnen.”

Volgens de trainer was de wedstrijd tegen Vitesse zeer belangrijk voor het vertrouwen en de spirit in de ploeg. PSV verloor immers twee wedstrijden op rij. “We hebben twee duels op rij in eigen huis verloren. Dan tegen Vitesse moeten spelen is zwaar, maar we hebben mentaliteit en karakter getoond. En kwaliteit laten zien”, zei Schmidt.

Dan het team. De Duitse coach werd gevraagd naar zijn beste elf omdat er een hecht team stond in de Gelredome. Schmidt was het niet helemaal eens met de opmerking dat de elf spelers die tegen Vitesse in de basis stonden ook meteen het beste team vormen. “Dat is iets te makkelijk gedacht. Het ligt aan het moment en de vorm van de spelers. Het is niet zo dat een bepaalde opstelling het beste is en dat dat dan iedere keer zo is. In voetbal kan het iedere week anders zijn en het is aan ons om te zorgen dat de juiste spelers worden opgesteld”, aldus een tevreden Roger Schmidt na afloop in Arnhem.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here