Home Nieuws Grootse Van Nistelrooij blijft gentleman na schandalige scheldpartijen door fans Spakenburg

Grootse Van Nistelrooij blijft gentleman na schandalige scheldpartijen door fans Spakenburg

8919
0

Hoe haal je het in je hoofd om als fan van een amateurclub een boegbeeld van het Nederlandse voetbal uit te schelden?

Niet dat je als fan van een betaald voetbalclub wel een groots individu als Ruud van Nistelrooij kunt uitschelden maar u begrijpt vast wat we bedoelen. Een kwestie van geringe intelligentie, geringe zelfkennis en nul zelfreflectie? Er kunnen nog veel meer etiketten op de feiten rond Spakenburg – PSV worden opgeplakt maar feit is dat de amateurclub zich naast de sportieve prestaties van een zeer slechte kant heeft laten zien. De amateurclub mag dan wel een professionele prestatie hebben neergezet door tot de halve finale te zijn doorgedrongen maar SV Spakenburg blijkt in veel en zo niet alles, een regelrechte amateurclub te zijn waar organisatie nog niet met en hoofdletter O in de reglementen en draaiboeken staat.

In een sfeervolle ambiance in Spakenburg deed Ruud van Nistelrooij professioneel zijn ding. Daags na de uitvaart van PSV coryfee Thijs Slegers bleek trainer Ruud van Nistelrooij niet gek te krijgen. Er was wel degelijk aanleiding om wellicht wel enigszins uit balans te geraken want de scheldpartijen aan zijn adres waren schandalig te noemen. Van Nistelrooij, toch bepaald geen persoonlijkheid waar de gemiddelde Nederlandse voetbalfan van gruwelt of slecht over spreekt, waande zich in een omgeving waar geen grenzen leken te bestaan tijdens de halve finale.

“Gezellig knusjes”, noemde Ruud van Nistelrooij na afloop bij de NOS de catacomben bij Spakenburg, terwijl SV Spakenburg zichzelf volledig voor schut heeft gezet. Van Nistelrooij bleef maar met complimenten strooien. “Het was een geweldige bekercampagne die zij hebben gedraaid.”

De trainer was redelijk tevreden over het spel van zijn ploeg en stond iedere journalist en analist na afloop netjes te woord, waar hij zich eigenlijk toch in een krankzinnige omgeving wist te begeven.

“Het was dubbel om hier vandaag te zijn”, vervolgt een emotionele Van Nistelrooij. “Met een tractor met grote boxen, feestmuziek en hossende mensen. Achter me stonden mensen die me de hele wedstrijd hebben staan uitschelden, maar dat deed me allemaal niks. Ik was bezig om de finale te halen, met Thijs in mijn binnenzak”, klinkt het. De reactie van Ruud van Nistelrooij is groots te noemen.


Vorig artikelGeert Wilders reageerde woest na drink- en ramadan-pauze voor Ibrahim Sangaré
Volgend artikelForse kritiek voor Patrick van Aanholt: ‘Van Aanholt deed totaal niks’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in