Home Nieuws Grootse prestatie | PSV in top 10 clubs met meest winstgevend transferbeleid

Grootse prestatie | PSV in top 10 clubs met meest winstgevend transferbeleid

1915
0

PSV mag dan al een jaar of 5 geen landskampioen geweest zijn, de club presteert zeker wel naar behoren buiten de lijnen van het veld.

Op commercieel en financieel vlak scoort de club als nooit tevoren. De begroting schiet omhoog en ook het eigen vermogen is daar ondanks een aantal jaren Covid met beperktere financiële inkomstenstromen. Ook staat PSV in de mondiale top 10 van clubs met het meest winstgevende transferbeleid, blijkt uit een onderzoek van Transfermarkt en eToro.

Dat meldt de Telegraaf. De Portugese topclub Benfica was de afgelopen vijf jaar op financieel gebied het meest succesvol op de transfermarkt met inderdaad enkele gigantische uitschieters op de transfermarkt. Wel is Benfica met handen en voeten gebonden aan een internationaal investeringsfonds, waarbij het geregeld hulp krijgt latere grote transfers, eerst via het fonds voor te financieren.

In het onderzoek zijn de vergoedingen voor zaakwaarnemers en andere kosten niet meegenomen. Met winst wordt in het rapport het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een speler bedoeld. De data zijn enigszins marginaal te noemen omdat er ook nog tal van andere kosten te verdelen zijn rondom een miljoenentransfer.

Het zogenaamde The Football Investment Report laat zien dat PSV verrassend hoog staat in de genoemde top 10. PSV is de nummer 8 van het klassement in The Football Investment Report. PSV behaalde een winst van 189 miljoen euro. Ook clubs als Lille, Red Bull Salzburg, Sporting Lissabon, Olympique Lyon, AS Monaco, Porto en FC Nordsjælland staan in de top 10. Nummer één Benfica noteerde een winst van 356 miljoen euro, waar de genoemde Deense club 125 miljoen euro kan noteren.


Vorig artikelDossiers ‘foutenmakers’ Teze en Obispo roepen om aandacht Stewart | Veel belangstelling voor duo
Volgend artikelPSV wil doorpakken voor Milan van Ewijk, Heerenveen vraagt 5 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in