Home Nieuws Groningen fans enthousiast over PSV transfer Ricardo Pepi | Ook in Groningen...

Groningen fans enthousiast over PSV transfer Ricardo Pepi | Ook in Groningen verwacht men veel van Pepi

1201
0

De afgeronde transfer van de Amerikaanse international Ricardo Pepi naar PSV is ook in Groningen goed ontvangen.

De club uit het noorden was het voorbije seizoen de tijdelijke werkgever van Pepi, die op zijn beurt wel nog een stevig aandeel had in het verder magere seizoen van de noorderlingen. Pepi maakte alsnog 12 doelpunten in 21 wedstrijden voor de gedegradeerde club. Het hield niet bepaald over in Groningen afgelopen seizoen maar de Amerikaan kon zich wel onttrekken aan het negatieve geheel bij FC Groningen.

Pepi wist bij Groningen al snel dat zijn volgende bestemming de Eredivisie moest gaan worden. Of beter gezegd, zou moeten blijven want de Amerikaan had het uitstekend naar zijn zin in Groningen. Populair was Pepi bij de gedegradeerde club en dus maakt zijn transfer naar PSV veel los onder de Groningen fans. Op sociale media reageerde men enthousiast nadat bekend werd dat Augsburg en PSV rond waren over de aanstaande miljoenendeal. Kortom, in Groningen heeft men genoten van Ricardo Pepi en de fans van de Keukenkampioen Divisie club zijn nog steeds laaiend enthousiast over de jonge Amerikaan.

Dat geldt ook voor de voormalig coach Hans Westerhof. Westerhof bemoeit zich nog altijd met FC Groningen en is een fan van Pepi. Westerhof denkt dat PSV een goede keuze heeft gemaakt door Ricardo Pepi naar Eindhoven te halen.

De 79-jarige Westerhof werd vorig seizoen technisch adviseur bij FC Groningen. “Als je kijkt hoeveel kansen hij heeft gehad en hoeveel goals hij heeft gemaakt? Dat is indrukwekkend”, aldus Westerhof in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik vind hem daarin zelfs nog beter dan Santiago Giménez.”

Uiteindelijke degradeerde Pepi met FC Groningen naar de Keuken Kampioen Divisie en dus vertrok Pepi. “Hij wilde heel graag in Nederland blijven en de mentaliteit hier bevalt hem uitstekend”, zegt Westerhof. “Ricardo wilde hogerop en dat was na zijn seizoen bij FC Groningen niet zo moeilijk. In Nederland gaat het dan al snel om PSV, Feyenoord en Ajax en ik denk dat hij bij PSV uitstekend past. Om daar te slagen, moet hij zich als aanspeelpunt wel echt verbeteren. Daar hebben we vorig jaar ook over gesproken, dat hij zich daarop moet focussen als het gaat om dingen die nog beter moeten.”

Westerhof vervolgt: “Ik ben heel benieuwd hoe hij het met betere spelers om zich heen gaat doen. Hij krijgt dan veel meer bespeelbare ballen dan in Groningen”, is Westerhof van mening.

De stevige transfersom gaat niets doen, denkt Westerhof. PSV betaalde acht miljoen plus maximaal twee miljoen euro aan bonussen voor Pepi. Volgens Westerhof is dat een goede deal voor PSV. “Hij heeft het nodige laten zien in Groningen. Buiten het veld? Prima kerel, goeie mentaliteit en er zit een goeie kop op, zoals ze dat zeggen. Ik denk dat het bij PSV prima kan gaan werken.”


Vorig artikelArsenal fans richten pijlen op zeer populaire Xavi Simons, Londense fans sporen Arsenal aan tot transfer
Volgend artikelBraziliaanse FC Dallas directeur blij met transfer Pepi naar ‘club van Romario en Ronaldo’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in