Home Nieuws Groep Arsenal fans bezoekt wedstijd PSV – NEC en kleden zich allen...

Groep Arsenal fans bezoekt wedstijd PSV – NEC en kleden zich allen met de nieuwe PSV uitshirts

5917
0

PSV – Arsenal betekende vorige week donderdag een spektakel tot en met met de winst van PSV als eindresultaat.

Door de winst op de club uit Londen heeft de wedstrijd in Noorwegen weinig waarde meer. Wel kan de ploeg van Ruud van Nistelrooij spelen om de UEFA coëfficiënten ranglijst en de winstpremie. Mocht Arsenal verliezen of gelijkspelen tegen FC Zurich, kunnen er zich nog wijzigingen voordoen in de groepswinst maar daar gaat eigenlijk niemand van uit. De winst op Arsenal kwam eigenlijk vrij onverwacht, al waren media in Engeland niet heel verrast door het verlies van de koploper van de Premier League. Volgens de meegereisde Engelse journalisten was het spel van Arsenal al enige tijd van mindere kwaliteit. Tegen een ploeg als PSV kon dat weleens afgestraft gaan worden, luidde de insteek van de Britse media.

De fans van de club uit Londen waren in ieder geval met ongeveer 1500 man sterk aanwezig in het uitvak van het Philips Stadion. Ze zagen hun club verliezen in de wetenschap dat zowel PSV als Arsenal na de winterstop in Europa actief blijven. Dat de Britten als ware voetballiefhebbers bekend staan mag geen nieuws meer heten. In dat kader is het leuk om te vermelden dat ons deze week het bericht bereikte dat een groep Arsenal fans ook de wedstrijd tegen NEC bezocht.

In tijden van rivaliteit en schermutselingen onder fans door geheel Europa, is het bijzonder om te weten dat fans op bezoek gaan bij de club waar hun favoriete club net tegen heeft gespeeld. Wanklanken? Die waren geenszins te horen.

‘Het leuke was dat er een groep van ongeveer 15 supporters van Arsenal zondagmiddag bij de wedstrijd tegen NEC aanwezig waren op de zuid-tribune van het Philips Stadion. Allemaal hadden ze de nieuwe zwart-rode PSV shirts aan, gecombineerd met de wedstrijdsjaal van PSV-Arsenal. Mooi zo kan het dus ook!’, viel er deze week op Twitter en Facebook te lezen.

Het bericht werd zondag gepost door een vrouwelijke PSV fan als reactie op de al even bijzondere en warme actie van de NEC fans naar aanleiding van het plotselinge overlijden van PSV fan Mark.


Vorig artikelVan Basten opteert voor Guus Til als nummer tien voor Oranje in Qatar
Volgend artikel‘Tegen Ajax moet hij laten zien dat hij PSV bij de hand kan nemen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in