Home Nieuws Gretige Gutíerrez wil definitief doorbreken bij PSV

Gretige Gutíerrez wil definitief doorbreken bij PSV

49
0

Aan karakter geen gebrek bij Erick Gutierrez. De middenvelder heeft er een vervelend seizoen op zitten en blesseerde zichzelf daarna ook nog eens op het toernooi om de Goldcup.

Erick Gutierrez is fris en gretig teruggekeerd van zijn vakantie, die eigenlijk nog langer doorliep en is klaar om een bepalende rol te gaan vervullen. Het Eindhovens Dagblad sprak met Hans Westerhof over ‘Guti’.

De Mexicaan heeft helemaal geen plannen om te vertrekken en hoopt dit seizoen zijn definitieve doorbraak bij PSV te beleven. Westerhof prijst de houding van de Mexicaanse middenvelder. “Hij is een keurige, vriendelijke en nette jongen, die nooit of te nimmer zijn team afvalt. Ook al speelt hij weken niet, dan blijft hij positief.”

Westerhof had begrip voor de keuzes die gemaakt werden maar spreekt uit dat hij het anders had ingevuld. “Als het aan mij had gelegen, had Gutiérrez denk ik wel meer gespeeld. Misschien zelfs met Rosario en Hendrix samen, maar met Hendrix dan in de meest defensieve rol voor de verdediging en Guti en Rosario samen ervoor. Gutiérrez is dan wel geen ras-verdediger, maar in de eredivisie zou dat in zeker acht van de tien wedstrijden niet uit mogen maken voor een topclub als PSV.”

Westerhof rekent op de definitieve doorbraak van zijn voormalig pupil. “Het is een speler waarvoor mensen naar het stadion komen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here