Home Nieuws ‘Graag geziene’ Aad de Mos wijst naar ‘redenen’ inzake ontslag bij PSV

‘Graag geziene’ Aad de Mos wijst naar ‘redenen’ inzake ontslag bij PSV

2226
0

Aad de Mos komt zo nu en dan nog weleens terug op zijn ontslag bij PSV, in het najaar van 1994.

In het verleden bleek De Mos het toch wat lastig te vinden in de spiegel te kijken, een noodzakelijk iets als je ergens je ontslag toebedeeld krijgt, maar heden ten dage toch iets meer nuance bij de Hagenaar over het ontslag bij PSV.

“Bij PSV ben ik niet goed behandeld en dat heeft bij mij altijd doorgewerkt”, aldus De Mos eerder in gesprek met De Telegraaf in 2022. “Ik kom er nog met veel plezier. Niet voor de mensen, maar voor het voetbal; dat is een groot verschil”, aldus de Haagse trainer over de kras in zijn loopbaan. Zoals gezegd is De Mos tegenwoordig realistischer over zijn vertrek bij PSV, inmiddels alweer 30 jaar geleden.

De man die bij zijn presentatie zei dat hij een garantie voor succes is, lijkt vergeten te zijn dat zijn ontslag van doen had met de zwakke prestaties en vreemde opstellingen in plaats van met het PSV-bestuur, waar de Hagenaar eerder naar wees. De Mos dacht van Erik Meijer een linksback te kunnen maken en dus stond PSV in de beginfase in de Europese uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen voor schut met Erik Meijer als linksback. Toegegeven, die beslissing kwam wel mede tot stand door veel blessureleed.

Echter dacht De Mos later ook dat Edwin van Ankeren een versterking zou en dus legde PSV miljoenen euro’s op tafel om de aanvaller van RWDM Molenbeek over te nemen. Het werd een fiasco zoals het gehele tijdperk van de Mos bij PSV toch wel een fiasco te noemen is. Eind 1994 beklaagde De Mos zich in Studio Sport over het bestuur van PSV, dat hij verweet in paniek te hebben gehandeld: “Ik ben ontslagen door mensen die in potentie te weinig bagage hadden om de situatie op waarde te kunnen schatten”.

Tegenwoordig meer nuance. De Mos koestert geen rancune meer en komt graag bij PSV. Andersom wordt
De Mos ook graag ontvangen door PSV en heeft het gros van de fans ook niets tegen De Mos. Milder en realistischer klinkt het in gesprek met het Eindhovens Dagblad als volgt:

“Dat het destijds niet is gelukt om tot succes te komen, had tal van redenen. De wisseling van het bestuur in die periode werkte ook niet mee. Ik kon het trainen en aantrekken van spelers daarvoor altijd goed combineren, maar bij PSV ging dat anders en kwamen de spelers via een directeur. Maar ik verwijt niemand iets en ben niet rancuneus. Zo gaat het soms in het voetbal. Geweest is geweest.”

Er wordt tegenwoordig aan een heuse documentaire gewerkt over de carriere van De Mos. In de documentaire is te zien hoe De Mos naast de wereldspeler Ronaldo, ook Roberto Carlos en Rivaldo naar PSV wilde halen. ‘De Philips-top moest volgens hem ‘kloppen’, ofwel in de buidel tasten. Uiteindelijk kwam alleen Ronaldo en dat was onvoldoende om de plannen waar te maken om opnieuw de Europese top te bestormen’. aldus de regionale krant over de periode van Aad de Mos als hoofdtrainer bij PSV.


Vorig artikelDe ideeën van Marco van Basten: ‘PSV naar de Bundesliga’
Volgend artikel‘Als De Jong had gescoord..’ Was PSV dan de Champions League-finalist? Youri Mulder zegt van wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in