Home Nieuws Gözübüyük meldt zich bij PSV na ‘Kuip-strafschop’ maar Feyenoordfan(!) Pol van Boekel...

Gözübüyük meldt zich bij PSV na ‘Kuip-strafschop’ maar Feyenoordfan(!) Pol van Boekel blijft buiten schot

3028
0

Er ontstond begin mei veel ophef rond scheidsrechter Gerdar Gözübüyük na een omstreden strafschop aan Feyenoord tijdens Feyenoord – PSV, waardoor de titelrace tussen PSV en Ajax in de kiem werd gesmoord.

Naar nu blijkt heeft er een gesprek tussen PSV en de bediscussieerde scheidsrechter plaatsgevonden. Op eigen verzoek ging Gözübüyük vorige week langs op De Herdgang, meldt De Telegraaf. De scheidsrechter gaf tekst en uitleg over het veelbesproken moment in de 32ste speelronde.

Gözübüyük legde de bal diep in blessuretijd op de stip, nadat een schot van Jens Toornstra op de elleboog Mauro Júnior was beland. Cyriel Dessers schoot vanaf elf meter de 2-2 binnen, waardoor PSV in de titelstrijd met Ajax op vier punten van de koploper bleef staan. De titelrace was meteen beslecht in het voordeel van de Amsterdammers. De ophef was gigantisch te noemen. Bijna drie maanden later meldde de scheidsrechter zich bij PSV voor tekst en uitleg. Volgens bronnen bij de Telegraaf pleitte Gözübüyük zichzelf vrij aangaande het incident. Hij verklaarde slechts waarom hij een handsbal zag en verdedigde videoscheidsrechter Pol van Boekel daarin.

De VAR mocht volgens Gözübüyük niet ingrijpen, omdat het een ‘fifty-fifty-geval’ was. De KNVB had echter daags na de wedstrijd een andere zienswijze en verklaarde op haar beurt dat de scheidsrechter een fout heeft gemaakt. Opmerkelijk in het geheel is en blijft dat de videoref Pol van Boeken niet in het geheel voorkomt. Pol van Boekel greep niet in en regels of geen regels maar opmerkelijk blijft het allemaal wel te noemen.

Per toeval stuitte we recent op het volgende artikel over Pol van Boekel. De beste man was in zijn jongere jaren klaarblijkelijk hartstochtelijk Feyenoord fan, laat het oudere artikel van het medium Sportinvenlo.nl zien. Bewijs is er niet maar het hebben van een voorkeur is tenslotte menselijk. Ook scheidsrechter kunnen gedachtegangen over een bepaalde voorkeur nu eenmaal niet altijd in toom houden. Nogmaals, bewijs is er niet maar het zomaar een deel van de verkeerd genomen beslissing in de Kuip kunnen verklaren.

Terug naar Gözübüyük. De scheidsrechter voerde vorige week in Eindhoven korte gesprekken met de directie en de spelersgroep en uiteindelijk bleek dat een ieder weer op één lijn zat. Met andere woorden: er is een streep gezet onder de discussie, die ook enkele maanden in de doofpot gestoken werd. Vervolgens werden spelers en directie door de arbiter bijgepraat over de nieuwe spelregels en de toepassing daarvan. Gözübüyük wil over zijn bezoek aan PSV en de directie van de club weinig kwijt. De veel besproken scheidsrechter heeft blijkbaar moeite met het tonen van karakter, zoals al eerder bleek na afloop van het duel door John de Jong te ontwijken. De leidsman bleef net zo lang in zijn kleedkamer zitten totdat de kust veilig was en hij niemand meer te woord hoefde te staan. Dit tot terechte ontsteltenis van John de Jong.


Vorig artikelSeriueze concurrent voor Hoever en Mwene mag ondanks prima voorbereiding verhuurd worden
Volgend artikel‘Het zou een gemis zijn als Gakpo nog weg zou gaan, blijf lekker bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in