Home Nieuws Gomes liet in 2004 lucratieve aanbiedingen van tal van Europese clubs liggen...

Gomes liet in 2004 lucratieve aanbiedingen van tal van Europese clubs liggen voor transfer naar PSV

882
0

Heurelho Gomes was in 2004 een veel belovende keeper. Diverse Europese topclubs wilden Gomes met lucratieve aanbiedingen eerste doelman maken.

Gomes stond in de zomer van 2004 in contact met clubs uit Italië en Portugal en kreeg een uiterst lucratieve aanbieding uit de Russische hoofdstad Moskou. Lokomotiv Moskou wilde Gomes aantrekken en had een contract aan te bieden waarbij Gomes meteen meervoudig miljonair kon worden. De Braziliaan zag het leven in Moskou zeker ook wel zitten maar toen meldde PSV zich bij zijn management. Voor Gomes veranderde alles. “Het was een ander verhaal toen PSV bij me aanklopte. Dat was voor mij de club van Romario en Ronaldo. Natuurlijk wilde ik daar graag naartoe”, zegt hij tegenover Voetbal International.


Heurelho Gomes raakt niet uitgesproken over zijn periode bij PSV. De Braziliaan zoekt vaak de media op om te kunnen terugblikken op de prachtige periode die hij in Eindhoven kende. Dolgraag wil de Braziliaan terugkeren naar de club die hem zoveel liefde heeft gegeven. Een terugkeer als werknemer van de club zal niet eenvoudig zijn maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Guus Hiddink was in die periode een grote steun en toeverlaat. De vader van Gomes was ernstig ziek geworden en dus was de nood aan de man. Gomes kreeg steun uit alle hoeken en dus ook vanuit PSV. “Guus kwam naar me toe en zei: hoeveel dagen heb je nodig om bij je vader te zijn? Ik waardeerde het enorm dat Guus me de ruimte gaf om zelf die beslissing te nemen. Het was bijzonder hoe Guus met de situatie omging.”

Er volgde ook een moeilijk jaar en de keeper kreeg ruzie met Jan Reker. Gomes kon zich niet meer in het beleid van PSV en Reker vinden. Gomes wilde een transfer naar Tottenham Hotspur forceren en ging los in een interview met Voetbal International. Gomes heeft er nog altijd last van. “Ik zie de manier hoe ik ben vertrokken bij PSV als het enige wat ik écht fout heb gedaan in mijn carrière”, steekt hij de hand in eigen boezem. Gomes was echter opgelucht dat hij zijn laatste PSV-wedstrijd tegen Vitesse winnend af kon sluiten. “Het was voor mij een speciaal kampioenschap omdat er in dat jaar een probleem ontstond tussen mij en de club. Ik wilde die prijs per se winnen voor de mensen die mij door dik en dun hadden gesteund.”


Facebook Comments Box