Home Nieuws Gomes heeft het nog altijd moeilijk met PSV afscheid: ‘Enige fout in...

Gomes heeft het nog altijd moeilijk met PSV afscheid: ‘Enige fout in mijn carriere’

3584
0

Heurelho Gomes raakt niet uitgesproken over zijn periode bij PSV.

De Braziliaan zoekt vaak de media op om te kunnen terugblikken op de prachtige periode die hij in Eindhoven kende. Dolgraag wil de Braziliaan terugkeren naar de club die hem zoveel liefde heeft gegeven. Een terugkeer als werknemer van de club zal niet eenvoudig zijn maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.


Een transfer naar PSV was in 2004 geen uitgemaakte zaak want er waren meer kapers op de kust. Clubs uit Italië en Portugal waren concreet voor Gomes maar ook het Russische Lokomotiv Moskou was serieus in de markt voor de Braziliaan. Gomes had al een voorstel van Lokomotiv Moskou afgeslagen toen PSV in beeld kwam. “Het was een ander verhaal toen PSV bij me aanklopte. Dat was voor mij de club van Romário en Ronaldo. Natuurlijk wilde ik daar graag naartoe”, zegt hij tegenover Voetbal International.

Guus Hiddink was in die periode een grote steun en toeverlaat. De vader van Gomes was ernstig ziek geworden en dus was de nood aan de man. Gomes kreeg steun uit alle hoeken en dus ook vanuit PSV. “Guus kwam naar me toe en zei: hoeveel dagen heb je nodig om bij je vader te zijn? Ik waardeerde het enorm dat Guus me de ruimte gaf om zelf die beslissing te nemen. Het was bijzonder hoe Guus met de situatie omging.”

Er volgde ook een moeilijk jaar en de keeper kreeg ruzie met Jan Reker. Gomes kon zich niet meer in het beleid van PSV en Reker vinden. Gomes wilde een transfer naar Tottenham Hotspur forceren en ging los in een interview met Voetbal International. Gomes heeft er nog altijd last van. “Ik zie de manier hoe ik ben vertrokken bij PSV als het enige wat ik écht fout heb gedaan in mijn carrière”, steekt hij de hand in eigen boezem. Gomes was echter opgelucht dat hij zijn laatste PSV-wedstrijd tegen Vitesse winnend af kon sluiten. “Het was voor mij een speciaal kampioenschap omdat er in dat jaar een probleem ontstond tussen mij en de club. Ik wilde die prijs per se winnen voor de mensen die mij door dik en dun hadden gesteund.”


Facebook Comments Box