Home Nieuws Gomes heeft nog één grote droom

Gomes heeft nog één grote droom

65
0

Nu het Champions League seizoen weer op aanvangen staat wordt er ook teruggeblikt op vorige edities. Zoals bijvoorbeeld de editie van 2005, waarin PSV glorieerde en bijna de finale in Istanboel mocht spelen. Hoofdrolspeler in positieve maar ook in negatieve zin, Heurelho Gomes, blikt terug op dat fantastische seizoen. Want laten we eerlijk zijn, de kopbal van Ambrosini had Gomes, op dat moment keeper van statuur, gewoon klemvast kunnen hebben.

In AD Sportwereld spreekt Gomes over dat seizoen en over het huidige PSV. Gomes heeft ook nog één grote wens; terugkeren bij PSV!

“Ik heb nog één voetbaldroom: terugkeren bij PSV”, zei de 34-jarige keeper van Watford tegenover het Algemeen Dagblad. “Maar ik denk niet dat het er nog van komt. Jeroen Zoet is een goede keeper. Maar áls ik de kans krijg, moeten we praten met Watford”, beseft Gomes zich. Hij zette onlangs nog zijn handtekening onder een driejarig contract bij Watford.
“Ik respecteer mijn contract, maar bij PSV voel ik me thuis”. Mocht een rentree als speler niet mogelijk zijn, dan hoopt Gomes na zijn loopbaan als coach of keeperstrainer in dienst te treden op de Herdgang.
“Waarom niet? Al moet ik dan flink Nederlands gaan leren. Ik spreek de taal nog wel. Ein kleine beetje”.

Artikel AD: De huidige keeper van Watford denkt nog vaak terug aan de gemiste kans, precies tien jaar geleden, toen de Eindhovenaren strandden in de halve finale. Als 2005, het mooie jaar van PSV, ter sprake komt, veert Gomes op. ,,Man, wat waren we er toen dichtbij met dat geweldige team! Weet je, ik denk daar nog geregeld aan terug. Die wedstrijd in de halve finale in San Siro (AC Milan won met 2-0, red.), waarin we voelden dat er meer in zat. Tegen AC Milan, toen een elftal vol grote namen. En wij? Ja, we hadden Phillip Cocu als grote speler. Maar verder vooral jonge jongens, zoals ikzelf, Alex, Farfán en Park. Het was één van mijn beste periodes als speler. Het was ook een grote teleurstelling dat we de finale niet haalden. Iedereen was toen na afloop helemaal down. Toen zag je al dat Phillip Cocu een trainer zou worden. Hij ondersteunde me altijd, binnen én buiten het veld. Was heerlijk voor mij, zeker omdat hij Spaans sprak.”   

Trainer Guus Hiddink was destijds als een vader voor hem. Het deed dan ook de wenkbrauwen fronsen bij de doelman, toen Gomes hoorde hoe Hiddink als coach van het Nederlands elftal aan de kant was gezet. De doelman kan zich amper voorstellen dat zijn oud-trainer geen klik had met de spelersgroep. ,,Hij is een geweldige trainer. Hiddink gaf je op je kop als het nodig was, maar hielp je waar hij kon, ook op persoonlijk vlak. Ik weet nog dat ik bij PSV privéproblemen had. Mijn vader had kanker. Op een dag zei Hiddink: ‘Wil je naar Brazilië? Prima, en kijk daar hoe lang je wilt blijven. Ik steun je.’ Dat ben ik nooit vergeten.”   
De publiekslieveling kreeg destijds ruzie met toenmalig directeur Jan Reker en ruilde PSV in voor Tottenham Hotspur. Gomes ziet nu in Eindhoven een team staan met een sterke basis. ,,Een jong team. PSV speelt snel, houdt de bal makkelijk in de ploeg en kan moeilijke wedstrijden winnen. Dat is de verdienste van Cocu. Er zijn een paar belangrijke spelers weggegaan en er is niet veel ingekocht, maar ze kunnen zeker weer kampioen worden. Ik ben onder de indruk van Luuk de Jong. En Memphis Depay. De overgang naar Manchester United is een goede stap, maar hij zal heel hard moeten blijven werken in de Premier League.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here