Home Nieuws Goalgetter Zahavi, een geniale aankoop of een aankoop in de categorie Mitroglou?

Goalgetter Zahavi, een geniale aankoop of een aankoop in de categorie Mitroglou?

2753
0

Er klonk luid gejuich van de tribunes in het Philips Stadion toen Kostas Mitroglou enkele uren nadat hij zijn handtekening onder de huurovereenkomst had gezet begon met warmlopen.

De Griekse spits, cultheld van beroep, gold zo net na zijn debuut als geniale aanwinst onder het bewind van John de Jong. Toegegeven, Mitroglou raakte iedere bal goed en maakte in zijn eerste thuiswedstrijd voor eigen publiek een uitstekende indruk.

Het vervolg was minder succesvol. Twijfels over zijn fitheid en een matig presterend elftal deden de rest. Ruim een jaar later doet zich een vergelijkbare situatie voor. PSV haalt opnieuw een soort cultheld binnen, die een garantie voor doelpunten zou moeten zijn.

Gaat PSV daadwerkelijk 2,5 miljoen euro investeren in het salaris van de Israëliër, nu de club miljoenen euro’s voor Sam Lammers gaat ontvangen? De Israëlische spits verdiende immers een vermogen in China en zal niet voor enkele tonnen in Eindhoven komen spelen.

De aankoop uit de koker van Schmidt kan tevens de ontwikkeling van Joël Piroe in de weg staan, hoewel zijn garantie voor doelpunten natuurlijk welkom is.

In dat kader denkt Peter Bosz dat PSV een grote slag heeft geslagen. Bosz werkte in Israël samen met Zahavi en verwacht dat hij ook in de Eredivisie een garantie voor doelpunten is.

Bosz verwacht dat de stijl van Roger Schmidt bij PSV goed bij Zahavi kan passen. Hij noemt de Israëliër een winnaar en doelpuntenmaker. “Hij is niet de beste voetballer waarmee ik gewerkt heb. Ook niet de snelste, de grootste of fysiek de sterkste. Maar hij is wél een geweldige doelpuntenmaker. Zijn functionele techniek is waanzinnig. Hij handelt enorm snel in de zestien”, aldus Bosz.

Bosz is lyrisch over de timing van Zahavi. “Wanneer zet ik die loopactie in? Daar heb ik weinig beteren in gezien. Geweldig. Als hij bij PSV alle wedstrijden gaat spelen, dan verwacht ik dat hij er minimaal 25 maakt.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here