Home Nieuws Go Ahead Eagles – PSV: Wachten op de wissel Yvon Mvogo voor...

Go Ahead Eagles – PSV: Wachten op de wissel Yvon Mvogo voor Joël Drommel?

5360
0

PSV verloor afgelopen weekend niet alleen drie kostbare punten maar ook een stukje geloofwaardigheid.

Hoe zit dat precies? Roger Schmidt hanteert duidelijk een ander fysiek beleid dan de meeste trainers in de Eredivisie en ver daarbuiten. Als je wint heb je vrienden, als je verliest even niet. Zo werkt het ook even voor Roger Schmidt en zijn staf, want de Duitse trainer krijgt de data van zijn speler natuurlijk van zijn staf.

In dat kader worden het interessante dagen. Want is Schmidt wel eerlijk tegen zijn spelers en dus tegen de achterban? Staat Madueke reserve omdat hij even niet het verschil maakt of omdat hij moe is? Schmidt praat alles weg onder de noemer ‘jong, onervaren, veel wedstrijden in korte tijd, niet gewend zoveel topwedstrijden te spelen’ etc.

Ruim een maand gelden mocht Yvon Mvogo plots weer onder de lat plaatsnemen. PSV speelde de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo maar Drommel kreeg rust. Althans, Schmidt stelde vast dat Drommel rust nodig had. De jonge Bussummer was het namelijk niet gewend om veel wedstrijden op zo’n hoog niveau te spelen. De ongeloofwaardigheid straalde van het gezicht van Schmidt af maar Drommel zat wel reserve.

Inmiddels kunnen we gerust stellen dat Drommel het aardig doet maar ook meer kan laten zien. De vier treffers van Feyenoord doen je als vanzelf denken aan Lars Unnerstall, die met zijn reikwijdte wellicht toch twee of drie doelpunten van Feyenoord had kunnen voorkomen. Althans, dat was de mening van menig analist zondag- en maandagavond. Als en dan telt niet en ook Unnerstall had zo zijn zwakke punten maar heel alert leek Drommel niet in de wedstrijd tegen Feyenoord. Met een bezoek aan Deventer in het vooruitzicht, doemt er een negatief scenario voor Drommel op. Zo steekt het wisselbeleid van Schmidt momenteel nu eenmaal in elkaar.

Als de eigenwijze Roger Schmidt noodzaak ziet tot het wisselen van zijn doelman, in het kader van rust en andere onzinnige redenen, zou dat woensdagavond weleens tot uiting kunnen komen in Deventer. De Duitser is immers een trainer die snel wisselt en snel ontevreden is over zijn spelers. Yvon Mvogo ruikt zijn kans, zoveel is zeker.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here