Home Nieuws Zegt glimlach Bakayoko iets over komst ‘beste vriend’ Vranckx? Bakayoko voelt zich...

Zegt glimlach Bakayoko iets over komst ‘beste vriend’ Vranckx? Bakayoko voelt zich vrijer dan onder Van Nistelrooij

2116
0

PSV maakte dinsdagavond behoorlijk veel indruk tegen Sturm Graz en dat kwam niet in de laatste plaats door Johan Bakayoko.

De snelle Belg mag zich tegenwoordig basisspeler noemen en is inmiddels een steunpilaar in de aanval. Peter Bosz lijkt de kwaliteiten van de aanvaller dan ook optimaal te benutten in het spelsysteem onder de zo aanvallend denkende trainer. Bosz predikt de aanval en ook Bakayoko voelt zich erg prettig in dat systeem. Na afloop van de wedstrijd tegen Strum Graz sprak Bakayoko vrijuit met de media en nam geen blad voor de mond.

De conclusie van de aanwezige journalisten luidde dan ook: ‘Johan Bakayoko voelt zich onder trainer Peter Bosz vrijer op het veld dan onder zijn voorganger Ruud van Nistelrooij. De Belg vindt dat zijn kwaliteiten onder de nieuwe coach meer tot hun recht komen’, schrijven diverse media over de Belg, zonder dat Bakayoko dit ook daadwerkelijk gezegd heeft.

Bakayoko speelde dinsdag een belangrijke rol bij de 4-1-zege op Sturm Graz in de derde voorronde van de Champions League. De twintigjarige aanvaller was de aangever bij de vroege doelpunten van Isaac Babadi en Luuk de Jong en dat smaakt duidelijk naar meer. Het ging in de persruimte ook nog even over Ruud van Nistelrooij, die Bakayoko vorig seizoen ook vaak als basisspeler gebruikte.

“Ik kan mijn kwaliteiten wat beter benutten”, zei Bakayoko na afloop tegenover de verzamelde journalisten. “Mijn kwaliteiten liggen bij het maken van acties. Hoe dichter bij het doel ik speel, hoe gevaarlijker ik ben.” Bakayoko bracht reeds in de vierde minuut het achttienjarige toptalent Babadi succesvol in stelling.

“Ik heb een speciale band met hem. Ik ben snel vrienden met hem geworden, het voelt alsof hij mijn kleine broer is. Toen hij scoorde, voelde het alsof ik zelf scoorde.”

Halverwege de eerste helft beleefde Bakayoko zijn beste moment van de wedstrijd. De aanvaller was zijn directe tegenstander te snel af, haalde de achterlijn en legde de bal vervolgens op het hoofd van De Jong die op de zo voor hem kenmerkende wijze binnen wist te koppen. Al dient wel gezegd te worden dat de gehele aanval voor de 2-0 van Luuk de Jong en de loopacties van Bakayoko naar de achterlijn en die van Luuk de Jong naar de eerste paal, matig tot slecht verdedigd werden.

“Ik kan nog steeds niet geloven hoe hij dat precies deed. Mijn actie was mooi, zijn kopbal nog mooier.” Johan Bakayoko kreeg na afloop ook nog de nodige vragen over de mogelijke transfers waar de club mee bezig is. Bakayoko heeft ook zo zijn wensen want de jonge Belg hoopt vurig op de komst van Aster Vranckx.

Bakayoko weet dat PSV afhankelijk is van vele factoren zoal een uitgaande transfer van bijvoorbeeld Ibrahim Sangaré. Dinsdagavond zei Bakayoko dat hij veelvuldig contact heeft met Aster Vranckx, die tegelijk zijn beste vriend is. Bakayoko, die een wellicht veelzeggende glimlach niet kon onderdrukken toen hem gevraagd werd naar de eventuele komst van Aster Vranckx naar PSV, hoopt in ieder geval vurig op de komst van Wolfsburg-middenvelder Vranckx naar Eindhoven.


Vorig artikelNaast interesse in Joey Veerman toont Lazio ook concrete interesse in Aster Vranckx, schakelt PSV door naar Jerdy Schouten?
Volgend artikelIsaac Babadi heeft bijzondere kijk op de wedstrijd tegen Sturm en wachtte reactie fans af na zijn inzet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in