Home Nieuws Glasgow kijkt uit naar Rangers – PSV, Rangers icoon richt pijlen op...

Glasgow kijkt uit naar Rangers – PSV, Rangers icoon richt pijlen op Ruud van Nistelrooij

3800
0

In Glasgow zijn voor de Rangers FC oude tijden weer aan het herleven. Rangers FC speelde de Europa League finale maar verloor van Frankfurt.

Toch staat de club weer op de kaart en aan de hand van Giovanni van Bronkhorst is het volgende doel PSV verslaan. In Glasgow kijkt men uit naar de komst van PSV. Oud-spelers en clubiconen van de Schotse club blikken terug op eerdere ontmoetingen met PSV.

Rangers FC-icoon Barry Ferguson wijst naar de sfeer op Ibrox. De voormalig middenvelder brak onder Dick Advocaat door bij de Schotse topclub, waarmee hij PSV én Ruud van Nistelrooij al eens de baas was door PSV uit te schakelen.

Ferguson speelde bij Rangers samen met Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst en later Michael Mols, Ronald de Boer en Fernando Ricksen. PSV werd aan de zegekar gebonden. ‘En 23 jaar geleden besloten we dat dit een les was die PSV – in de voorronde van de Champions League van 1999 stonden we tegenover elkaar – op de harde manier moest leren’, schrijft Ferguson in een gastcolumn voor De Telegraaf.

Ferguson weet nog dat het destijds veel over Dick Advocaat en Arthur Numan ging. ‘Ik denk dat de Nederlanders nog steeds in een shock verkeerden dat deze jongens besloten naar Glasgow te verhuizen. Ze konden niet begrijpen dat ze niet in Nederland bleven om daar in de Champions League met hun Nederlandse club te spelen. Dus gingen we die clash met PSV in om ons eigen gelijk te halen en ik denk dat het nu, meer dan twee decennia later, een soortgelijk verhaal kan zijn voor Van Bronckhorst.’

Feruson ziet dat van Nistelrooij gestaag bouwt aan zijn PSV. ‘Ik was net droog achter mijn oren, keek naar hun elftal en zag namen als Luc Nilis, Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en Yuri Nikiforov en ik realiseerde me dat dit een enorme uitdaging was. Maar we waren nooit bang. Dat had te maken met die Nederlandse mentaliteit gemengd met Schotse passie en agressie. Het werkte tot in de perfectie. We wonnen de eerste wedstrijd in het Phillips Stadion en op Ibrox werd het 4-1 voor Rangers!’

‘Kom maar op, Ruud. De vorige keer kon je ons als PSV’er niet stoppen. Ik hoop dat je geluk niet zal veranderen nu je hun trainer bent’, kijkt Ferguson vooruit naar de eerste clash.


Vorig artikelOok VFB Stuttgart in de markt voor Malen en Zirkzee, PSV lijkt pas zaken te willen doen na Rangers tweeluik
Volgend artikelEngelse topclubs pakken nog niet door, alleen Nottingham Forest en Leeds United bieden op Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in