Home Nieuws Gilles de Bilde, nog altijd onder de indruk van PSV periode en...

Gilles de Bilde, nog altijd onder de indruk van PSV periode en Ruud van Nistelrooij

2387
0

Gilles de Bilde blijkt zijn periode bij PSV nog altijd niet te zijn vergeten.

De Belgische spits haalt in gesprek met Het Laatste Nieuws herinneringen op aan PSV en Ruud van Nistelrooij, die veel indruk op hem wist te maken.

De Bilde analyseert voor de Belgische krant de aanstaande wedstrijden in de Champions League en vergelijkt de topspitsen van nu met die van in zijn tijd bij PSV. De Bilde leefde op in Eindhoven na een eerdere moeizame periode bij Anderlecht. De Belg is PSV nog altijd dankbaar voor het uit het slop trekken van zijn carrière.

In gesprek met het medium gaat het over mentale weerbaarheid van topspitsen en daarin was Ruud van Nistelrooij een voorbeeld voor de Bilde. “Ik zag het destijds bij Ruud van Nistelrooij. Dat zijn mannen die telkens weer de mentale weerbaarheid hebben om te voldoen aan de verwachtingen. Van Nistelrooij kon zich elke week mentaal opmaken om het verschil te maken. Ik kon dat niet”, stelt De Bilde vast.

‘Was je jaloers op van Nistelrooij?’, klinkt het uit de mond van de verslaggever van Het Laatste Nieuws.
Nee, want Ruud kon bijvoorbeeld minder goed relativeren dan ik. De frustraties van zulke spelers zijn dan waarschijnlijk groter. Ieder zijn karakter”, aldus Gilles de Bilde.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here