Home Nieuws Gift Jeroen Zoet aan oude amateurclub meteen van waarde

Gift Jeroen Zoet aan oude amateurclub meteen van waarde

57
0

Jeroen Zoet is dezer dagen erg positief in het nieuws gekomen. De keeper heeft een bijzondere redding verricht maar deze keer niet tussen de palen.

Mede dankzij Jeroen Zoet is het leven gered van een voetballer van zijn oude amateurclub Veendam 1894, meldt De Telegraaf.


Zoet doneerde vorige week een automatische externe defibrillator, een zogenaamde AED aan amateurclub Veendam 1894. Het apparaat bewees sneller dan verwacht zijn waarde, nadat een speler van het derde elftal een acute hartstilstand kreeg. “Bizar en bijzonder tegelijk om te horen dat de AED in Veendam zijn waarde al heeft bewezen”, reageert de sluitpost in de ochtendkrant.

Het hart van het slachtoffer van begin veertig begon dankzij de AED weer te pompen. Later werd hij in het ziekenhuis geopereerd. De amateurvoetballer maakt het naar omstandigheden goed. In Veendam zijn ze Zoet dankbaar. “Heel veel mensen wisten tot vorige week niets van een AED af”, stelt voorzitter Theo Wolthuis.

“De impact in Veendam is enorm. Niet in de laatste plaats omdat deze eeuw amateurclub Wildervank, hier vier kilometer vandaan, drie mensen is kwijtgeraakt door een hartstilstand. Inderdaad, dit is ook een redding van Jeroen Zoet. En dit keer niet tussen de palen.”


Facebook Comments