Home Nieuws Gezichtverlies voor FC Twente? ‘Drommel heeft zelf water bij de wijn gedaan’

Gezichtverlies voor FC Twente? ‘Drommel heeft zelf water bij de wijn gedaan’

1875
0

FC Groningen meldde zich na uiterst moeizame onderhandelingen opnieuw bij PSV om de transfer van Ritus Doan alsnog vlot te trekken.

Het gevolg was een hoop getouwtrek rond de daadwerkelijke transfersom van Doan, die volgens FC Groningen gelijk was gebleven aan de eerdere wens van de noorderlingen en tevens een marktconforme prijs betrof. Het gedraai en gekeer van Mark-jan Fledderus was in die periode kolderiek te noemen.


Een zelfde tafereel lijkt zich af te spelen rond FC Twente en de transfer van Drommel naar PSV, die nu dan toch eindelijk zijn beslag gaat krijgen. Twente spreekt namelijk uit dat Drommel water bij de wijn zou hebben gedaan om de transfer alsnog vlot te trekken.

In Enschede is men verheugd met de transfer maar wijst men ook naar Drommel, zegt hij tegen De Telegraaf. “Het is een mooie transfer. We hadden zelf niet zo’n haast, maar op zich is het goed dat er nu duidelijkheid komt”, verklaarde de technisch directeur van Twente. Drommel heeft zelf ook een belangrijke rol gespeeld bij het bereiken van een definitief akkoord, stelt Streuer.

De doelverdediger heeft namelijk zijn percentage van de transfersom laten vallen, wat een bijdrage geleverd heeft aan het uiteindelijke akkoord. Streuer: “Door sommigen wordt hij neergezet als een geldwolf, maar dat is volkomen onterecht. Veel spelers zouden dat niet op deze manier hebben gedaan. Dat is een compliment waard.”

Streuer lijkt het spel om te draaien en daarbij te wijzen naar het kamp Drommel maar als de geruchten over de transfersom kloppen, is het eerder FC Twente dat veel gezichtsverlies heeft geleden met het verlagen van de transfersom van 6,5 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro.

De transfer zal vermoedelijk de komende dagen in de media de nodige naweeën gaan krijgen, zoals destijds ook rond de transfer van Doan naar PSV het geval was. FC Groningen was verre van transparant over de transfersom, waarbij Mark-Jan Flederrus een paar keer stevig de plank wist mis te slaan en op hangende pootjes de lijnen naar PSV weer wist te openen.