Home Nieuws Gezapig en zakelijk of niet, de winnende reeks neemt steeds grotere vormen...

Gezapig en zakelijk of niet, de winnende reeks neemt steeds grotere vormen aan

938
0

PSV – PEC Zwolle werd de volgende overwinnen voor de ploeg van Peter Bosz.

De zege op de gepromoveerde club uit Zwolle is de volgende zege in een indrukwekkende reeks die de ploeg van Peter Bosz momenteel weet neer te zetten. PSV heet een nieuw zwaar blok aan wedstrijden tegemoet te gaan.

De ploeg van Bosz gaat op bezoek bij FC Twente, Sevilla en Feyenoord en later in december wacht de uitbeurt bij AZ in Alkmaar. Na de wedstrijd tegen PEC Zwolle vielen bij ESPN de termen ‘gezapig’ en ‘zakelijk’, om de overwinning op PEC Zwolle te typeren. Dat viel uiteindelijk wel mee en ook voor rust vond de ploeg van Bosz al de nodige openingen. En zo geschiedde.

Na afloop in de perszaal van het Philips Stadion werden door sommige aanwezige journalisten opnieuw termen als ‘saai’ en ‘gelaten’ gebuikt om de eerste helft aan te duiden. Toch stond er ‘gewoon’ een 2-0 tussenstand op de borden, die in de tweede helft eenvoudig naar 4-0 kon worden uitgebreid.

Jerdy Schouten was het dan ook slechts deels eens met de kritische noten van de media. Juist omdat er een 2-0 zege op de borden stond bij rust. ‘Zo makkelijk is het niet om al die wedstrijden even eenvoudig te winnen’, zei Schouten over competitiewedstrijd nummer 12, die de 12e zege op rij opleverde.

Het doelsaldo is ondertussen ongekend te noemen. Inclusief twee strafschoppen hoefde Walter Benítez slechts vijf keer de bal uit zijn doel te halen. Dat betekent dat de ploeg van Bosz slechts 3 tegendoelpunten uit de tegenaanval en open spel wist te incasseren. Dat niet iedereen altijd snel tevreden is bleek maar weer eens in de tweede helft toen enkele zichzelf PSV-fan noemende lieden, Johan Bakayoko wisten uit te fluiten.

Gezapig en zakelijk of niet, de reeks neemt steeds grotere vormen aan. PSV is klaar voor FC Twente, Sevilla en Feyenoord.


Vorig artikelOpstelling PSV tegen PEC Zwolle: Til weet Bosz te overtuigen en behoudt basisplaats
Volgend artikelPeter Bosz had een halve leuke middag, Bakayoko verdient niet te worden uitgefloten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in