Home Nieuws Gewisselde Gakpo heeft weinig woorden na afgang in San Sebastián, blessure Madueke...

Gewisselde Gakpo heeft weinig woorden na afgang in San Sebastián, blessure Madueke roept veel vraagtekens op

1894
0

Cody Gakpo kreeg na afloop als aanvoerder in gesprek met ESPN vragen over de uitschakeling op zich afgevuurd.

De aanvoerder was na afloop natuurlijk erg teleurgesteld. Gakpo werd al vroeg in de tweede helft gewisseld waarbij niet helemaal duidelijk was waarom de aanvaller naar de kant moest. Het heeft waarschijnlijk met vermoeidheid en/of een gebrek aan ritme dan wel frisheid te maken maar feit is dat Gakpo vroeg naar de kant werd gehaald. De spits annex flankspeler is immers een speler die uit het niets iets weet te creëren.

“We hadden het redelijk onder controle aan de bal, maar gingen met 1-0 achter de rust in en dat is natuurlijk niet lekker”, aldus Gakpo. “We wisten dat we een punt nodig hadden, al wilden we natuurlijk gewoon winnen. Het is dan niet lekker als je zo de rust in gaat.”

Gakpo vond het lastig naar woorden te zoeken maar vond beide ploegen in de eerste helft wel gelijkwaardig aan elkaar. “We waren niet echt veruit de bovenliggende partij, maar ook niet de mindere”, zo gaf hij aan. “We wilden met momenten hoog druk gaan zetten, maar dan moet het natuurlijk wel goed gaan.”

Gevraagd werd aan de aanvaller wat nu het belangrijkste moment in de wedstrijd was geweest. “We hadden na die penalty meer uit onze schulp moeten kruipen en echt móesten om gelijk te maken. Dat lukte alleen niet meer en dan scoren zij nog een paar goals”, zei hij daarover. Ondertussen is Noni Madueke weer opnieuw geveld door een blessure en worden de eerste vergelijkingen met Arjan Robben gemaakt. Is het lichaam van Madueke wel geschikt voor het bedrijven van topvoetbal of valt de medische staf van de club iets te verwijten? Het zijn allemaal vragen die de sfeer rond PSV er even niet beter op weet te maken maar de club is wel in die realiteit gekomen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here