Home Nieuws Gewilde verdediger duidelijk over berichtjes van Brands maar wijst naar Everton: ‘Ik...

Gewilde verdediger duidelijk over berichtjes van Brands maar wijst naar Everton: ‘Ik sta open voor PSV’

3849
0

Jarrad Branthwaite is van een gehuurde verdediger die de bank warm hield, verworden tot een gewilde verdediger die wekelijks in de basisopstelling verschijnt.

Het kan verkeren in de voetballerij. De jonge Brit is geen typische Engelse verdediger die alleen maar kan breken en stoppen maar kan ook uit de voeten als opbouwer van achteruit. PSV is dusdanig te spreken over de ontwikkeling van de Engelsman dat er inmiddels al een officieel bod bij Everton is weggelegd.

Marcel Brands is dan ook zeer te spreken over de jonge Brit, die hij kent van zijn periode bij Everton. De twintigjarige verdediger kwam mede op aandringen van de algemeen directeur naar PSV.

Brands haalde Branthwaite eerder al van de League 2 naar Everton. “Dat was een grote stap en van daaruit heb ik een goede band met hem opgebouwd”, zegt de Brit tegen de NOS. “Nadat ik naar PSV ben gekomen, is die band alleen nog maar gegroeid. Het geeft je als jonge speler enorm veel vertrouwen, dat zo iemand in je gelooft.”

Voordat Branthwaite naar PSV kwam, ontving hij berichtjes van Brands. “Hij stuurde dat hij me hier graag wilde hebben. PSV is een enorme club en speelde toen al in de Champions League en Europa League. Ik vind het moeilijk om te zeggen of ik hier had gespeeld zonder Brands. Hij heeft in ieder geval veel invloed gehad op mijn komst.”

Voor de Engelsman is het een heel andere situatie bij PSV, aangezien Everton dit seizoen tegen degradatie strijdt in de Premier League. “Dat is goed voor een jonge speler om mee te maken. Hier is de druk om te winnen zó hoog. We maken nog kans om de beker te winnen en in de competitie is ook nog van alles mogelijk.”

Of hij volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen valt, is de vraag maar Branthwaite heeft wel zo zijn wensen. “Ik sta open voor iets in Eindhoven. Maar ik sta bij Everton onder contract, wat ook een fantastische club is. Ik ga na dit seizoen eerst terug daarheen en wat mijn beslissing wordt, zullen we dan zien.” Zijn verbintenis in Liverpool loopt tot medio 2025 en Everton zou open staan voor een verkoop van de verdediger. die steeds gewilder wordt in Europa.


Vorig artikel‘Ongelofelijk dat het lot van PSV vier jaar in handen van John de Jong lag’
Volgend artikelVerbaasde Mario Been spreekt Earnie Stewart aan: ‘Niet topclub waardig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in