Home Nieuws Gewilde Milan van Ewijk hoopt nog steeds op transfer: ‘Ik wil naar...

Gewilde Milan van Ewijk hoopt nog steeds op transfer: ‘Ik wil naar het niveau van PSV toe’

6207
0

Het is al enige weken stil rond Milan van Ewijk. Althans, wat de interesse vanuit PSV betreft.

PSV zou Van Ewijk al maanden achtereen volgen en ook daadwerkelijk gescout hebben maar de club pakte tot op heden nog niet door. De selectie van Peter Bosz kan zeker defensieve versterking gebruiken maar of Milan van Ewijk daar nog in aanmerking voor komt, valt te bezien.

PSV heeft nog altijd de beschikking over de Oostenrijkse back Mwene, die op beide vleugels uit de voeten kan maar ook Jordan Teze geldt als verdediger die op de positie van rechtsback kan spelen. Wel heeft het er alle schijn van dat Bosz mikt op een centrale rol voor Teze, die een rol als rechtervleugelverdediger niet meer zou zien zitten.

PSV heeft ook nog de beschikking over Shurandy Sambo, die waarschijnlijk zijn contract zal gaan verlengen. De kans dat PSV nog in de markt gaat komen voor Milan van Ewijk, lijkt dan ook klein te zijn. De verdediger van SC Heerenveen hoopt op zijn beurt deze zomer juist wel weer een stap te kunnen zetten. De vleugelverdediger van Heerenveen staat er bij tal van clubs goed op, maar wil wachten op het juiste aanbod. Daarbij hoopt Van Ewijk op een Nederlandse topclub, maar ook een buitenlandse avontuur wordt niet uitgesloten. Eerder werd al duidelijk dat Van Ewijk graag naar PSV zou willen verhuizen.

De Leeuwarder Courant weet te melden dat Anderlecht en Coventry City al een bod hebben uitgebracht, terwijl ook Sporting Lissabon al een concreet aanbod klaar heeft liggen. Daarnaast zou ook PSV al belangstelling hebben getoond maar zoals gezegd niet hebben doorgepakt. Van Ewijk is tegenover de Friese krant duidelijk over zijn ambities. “Ik heb hier een goede periode gehad. Maar ik wil een stap maken.”

Het EK met Jong Oranje heeft hem de bevestiging gegeven dat hij toe is aan een stap hogerop. “Ik heb mezelf in de basis gespeeld. Ik heb mezelf op dit toernooi laten zien en de bevestiging gekregen dat ik met deze jongens meekan. Ik moest de eerste trainingen aanpoten.”

Volgens Van Ewijk moet hij nu de stap dan ook echt gaan zetten. Bij spelers PSV zie je dat ze in een goede jeugdopleiding hebben gespeeld. Je merkt dat tijdens positiespelletjes, maar ook aan de manier waarop ze ballen inspelen. Zonder stuit, altijd in de loop en op het juiste been. Ik wil ook naar dat niveau toe.”

Een voorkeur voor een nieuwe club spreekt Van Ewijk niet direct uit maar het is algemeen bekend dat Van Ewijk het traject dat Denzel Dumfries wist af te leggen, voor hem de beste optie zou zijn. “Het zou mooi zijn om met een Nederlandse club Europees voetbal te spelen. Maar een buitenlands avontuur trekt me ook wel. Ik wil naar een club die het beste plan met me heeft, en waar de kans op speeltijd reëel is.”


Vorig artikelIn The Picture | ‘Ik had kanker, maar je wil niet weten hoe ziek ik was van puntenverlies PSV’
Volgend artikelEen nieuw dossier voor Ernie Stewart na vertrek Adil Ramzi naar ‘één van de grootste clubs van Afrika’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in