Home Nieuws Gewaagde wissel Cocu blijft onbestraft

Gewaagde wissel Cocu blijft onbestraft

15
0

PSV voegt door de overwinning tegen Wolfsburg 3 punten toe aan het totaal en stijgt daarmee naar plaats 2 van de zware groep B. De onderlinge verschillen in groep B lijken veel kleiner dan vooraf bij de loting door menigeen gedacht werd. PSV heeft alle kans op overwintering in de Uefa Champions League.

Het elftal van Cocu hoefde tegen de makke Duitsers uit Wolfsburg niet eens heel diep te gaan om de punten over de streep te trekken. Het wedstrijdbeeld drong zich vanaf minuut één op en liet zien dat een mak maar ook enigszins laf spelend Wolfsburg voor niet meer dan een gelijkspel naar Eindhoven was afgereisd. Alsof je het dan over jezelf afroept en afgestraft wordt voor de lankmoedige houding.
Coach Hecking rekende zichzelf al rijk met een punt en zou daarmee PSV voorlopig onder zich houden, was zijn simpele rekensom vooraf. Wolfsburg speelde verzorgd voetbal en kon zich af en toe aardig onder de druk van PSV uit voetballen. De Duitsers zette echter niet aan en werden hiervoor bestraft met 2 tegentreffers. Toch gold voor PSV en Cocu ook wat voor Hecking en zijn elftal ook gold; de verdedigende wissel vroeg bijna om problemen.
De dubbele wissel in de 70e minuut wekte dan ook eerder verbazing op dan begrip. De goed spelende Locadia zorgde namelijk voor diepgang en gevaar en was tevens prima aanspeelbaar. De weer ongelukkig spelende Maher kwam er toch een aantal keer gevaarlijk doorheen, waar Wolfsburg niets aan gevaar kon stichten. Na de wissel liep PSV achteruit en kwam het amper onder de druk van Wolfsburg uit. Gedurende 10 minuten is het elftal van Cocu niet meer over de middenlijn geweest. De controleur Hendrix voor Maher wisselen is tot daar aan toe maar alle aanvallende angels uit je elftal halen is vaak vragen om problemen. De weer uitstekend spelende Guardado zorgde met een prachtige pass voor de bevrijding die Luuk de Jong mocht verzilveren. De tactische ingreep van Cocu werd zodoende geen onderwerp meer van gesprek.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here