Home Nieuws Gevarenzone lijkt dichterbij te komen | Zo dirigeerde AZ-trainer Jansen Isaac Babadi...

Gevarenzone lijkt dichterbij te komen | Zo dirigeerde AZ-trainer Jansen Isaac Babadi naar PSV

17924
0

Gechargeerd gezegd heeft de huidige trainer van AZ ervoor gezorgd dat toptalent Isaac Babadi voor PSV speelt.

Dat staat natuurlijk los van de perikelen rond zijn huidige verbintenis, die nog altijd niet verlengd is en lopende is tot de zomer van 2024. De contractsituatie van Babadi is nog geen nijpende zaak aan het worden maar het moge inmiddels duidelijk zijn dat de gevarenzone, de onderhandelingen duren immers erg lang, toch dichter- en dichterbij lijkt te komen met de einddatum van 30 juni 2024 in het vooruitzicht.

Het verhaal van Babadi is bekend. In de zomer van 2018 maakte Isaac Babadi de overstap van de jeugdopleiding van NEC naar de jeugdopleiding van PSV. Er waren echter meerdere kapers op de kust want ook Ajax had haar zinnen op de talenten van Isaac Babadi gericht. Zoals vaker in het vaderlandse topvoetbal het geval is kiezen toptalenten vaker voor PSV dan voor Ajax nadat er gesprekken hebben plaatsgevonden. De bekendste voorbeelden daarvan zijn Mark van Bommel en Arjan Robben. Ook Ajax liet destijds de nodige interesse blijken maar na gesprekken met de families Van Bommel en Robben werd er eenduidig voor PSV gekozen.

Dat geldt ook voor de familie Babadi. “Beide clubs zijn bij ons thuis geweest”, vertelt de openhartige broer van Isaac, Samuel, in gesprek met ELF Voetbal Magazine. “Namens PSV was dat toenmalig hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen. We hadden fijne gesprekken waarin ze Memphis aanhaalden als voorbeeld, maar eerlijk: we twijfelden”, klinkt het.

“Tegen Ajax waren we in de jeugd altijd kansloos, terwijl we PSV vaak weerstand konden bieden. Maar Isaacs gevoel bij PSV was gewoon heel goed”, vervolgt Samuel. Uiteindelijk koos hij dus ook voor de overstap naar PSV, waar het grote talent nu echt op de deur van het eerste elftal klopt.

We kunnen voorzichtig concluderen dat de huidige AZ-trainer Pascal Jansen aan de basis heeft gestaan van de overgang van Isaac Babadi naar PSV. Op een natuurlijk manier gaat Jansen met mensen op, is goed zichtbaar als de trainer van AZ voor de camera staat.

“Hij had die prikkel van PSV nodig”, vindt Roos, voormalig jeugdtrainer van Babadi bij NEC. “Bij NEC verdedigde hij niet altijd mee, omdat hij wist: ik ben de beste van de ploeg. Dat kon in Eindhoven niet”, klinkt het vanuit Nijmegen over de speler, de potentiële toptrainer Jansen naar PSV wist te dirigeren.


Vorig artikelEl Ghazi op non-actief gesteld bij Mainz
Volgend artikelWaarom Gullit uitkijkt naar terugkeer Luuk de Jong in Oranje: ‘Simons én Weghorst waren zo slecht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in