Home Nieuws Getergde Martin Keown reageert op clashes met van Nistelrooij: ‘Ik heb nergens...

Getergde Martin Keown reageert op clashes met van Nistelrooij: ‘Ik heb nergens spijt van’

2140
0

Ruud van Nistelrooij kan er inmiddels om lachen maar of ‘tegenstander’ Martin Keown er ook zo over denkt valt nog te bezien.

Engelse media voelen dezer dagen niet alleen Ruud van Nistelrooij aan de tand maar ook ‘tegenstander’ en voormalig Arsenal verdediger Martin Keown. In gesprek met Engelse media blikt Keown terug op de vele battles met United en van Nistelrooij. Het lijkt de Engelsman nog altijd dwars te zitten getuige zijn relaas tegen de Engelse krant.

“Toen Arsenal de dubbel pakte in 2002 stampte Van Nistelrooij op mijn voet en miste ik bijna het WK. Aan het einde van dat jaar stampte hij weer op mijn voet. Ik reageerde met een arm in zijn gezicht. Hij ging op dramatische wijze naar de grond. Ik bood mijn excuses aan, maar ik kreeg toch een boete van de FA”, zegt hij tegen Daily Mail.

De Engelse verdediger miste iets in de duels die hij met de spits, die hij vele kwaliteiten toedicht, wist uit te vechten. “Ik had niet het gevoel dat ik Van Nistelrooij kon vertrouwen. Hij kon bij de lichtste aanraking in het zestienmetergebied al gaan liggen.” In 2003 nam Keown revanche op de Nederlandse spits. “Toen Van Nistelrooij verrassend zijn penalty tegen de lat schoot kon ik mijn emoties niet beheersen. Het was een rauwe reactie in een wedstrijd tussen twee rivalen in de Premier League.”

Keown gaat verder: “Het voelde als gerechtigheid voor mij, en dat gevoel hadden mijn teammaten ook. We hadden achteraf gezien wat minder heftig kunnen reageren. Maar het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik heb nergens spijt van”, aldus Martin Keown.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here