Home Nieuws Gesprekken over vertrek John de Jong in afrondende fase, PSV neemt nog...

Gesprekken over vertrek John de Jong in afrondende fase, PSV neemt nog dit weekend afscheid van td

938
0

PSV laat geen gras groeien over het vertrek van John de Jong. De club wil per direct afscheid nemen van de technisch directeur, die de club uiteindelijk vier jaar wist te dienen.

In enkele maanden tijd verlaten dus zowel Toon Gerbrands als John de Jong de club. Slechts het veroveren van een paar Johan Cruijff Schalen en een KNVB beker prijken op het palmares van John de Jong. Niets meer en niets minder. De ontwikkeling van de club stagneert en dat is de Raad van Commissarissen een doorn in het oog geworden. En dus wordt er ingegrepen en snel ook want het is de bedoeling dat John de Jong nog dit weekend vertrekt bij de club. Dat nieuws melden De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad.

De Raad van Commissarissen grijpt de macht en ziet John de Jong als de hoofdverantwoordelijke voor de sportieve gang van zaken en het feit dat PSV zowel Cody Gakpo als Ibrahim Sangaré niet verkocht. ‘Deze week heeft technisch directeur John de Jong op instigatie van deze hoek te horen gekregen dat hij er niet op hoeft te rekenen nog lang in functie van PSV te zijn. Daarop is een vertrouwenscrisis ontstaan: De Jong gaat snel weg bij de club en ruimt de komende dagen zijn bureaula al op’, schrijft het Eindhovens Dagblad.

De Jong wordt verweten dat de afgelopen vier jaar te weinig progressie is geboekt bij PSV en daar heeft de directie natuurlijk groot gelijk in. Mogelijk stapt John de Jong zelf op maar net zoals bij het vertrek van Toon Gerbrands heeft het er alle schijn van dat niet alle feiten en waarheden naar buiten komen. ‘Twee vooraanstaande commissarissen, Robert van der Wallen en Ton van Veen, willen al langer dat de club op allerlei fronten stappen vooruit zet, maar de directie kon dat onder leiding van Toon Gerbrands niet waarmaken. Mede daarom werd Marcel Brands eerder dit jaar ingeschoven als algemeen directeur en Gerbrands vertrok’, schrijft het Eindhovens Dagblad.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here