Home Nieuws Gertjan Verbeek niet onder de indruk: Gakpo krijgt een onvoldoende

Gertjan Verbeek niet onder de indruk: Gakpo krijgt een onvoldoende

3957
2

Vrijwel iedere voetballiefhebber, analist of journalist ziet Cody Gakpo excelleren op het WK in Qatar. Wereldwijd is er veel lof voor Gakpo.

Cody Gakpo scoorde al drie keer op het WK in Qatar en was daarmee zeer belangrijk voor het Nederlands elftal. Het voedt de interesse vanuit de Premier League maar ook andere clubs uit andere grote competities denken na over de komst van Gakpo. Toch zijn er ook criticasters en dat is op zich niet iets slechts want het tilt het niveau normaal gesproken omhoog.

Tot die criticasters weet ook Gertjan Verbeek te behoren. Verbeek is namelijk nog niet onder de indruk van Gakpo. “Nee, het is niet gegaan zoals ik had verwacht. Maar dat ligt aan mezelf, omdat ik veel vertrouwen heb in Van Gaal, die zegt dat we wereldkampioen worden. Nederland heeft veel goede wedstrijden gespeeld in de Nations League, maar het gaat nu uiterst moeizaam”, zegt de analist in gesprek met de NOS.

Verbeek had een voorgevoel dat het team van de Verenigde Staten het Oranje wel lastig had kunnen maken maar zijn voorspellingen kwamen niet uit. Wel denkt Verbeek dat het Nederlands Elftal nog wat kan leren van de Amerikaanse mentaliteit. Verbeek vindt dat de Amerikanen een ‘echte sportmentaliteit’ hebben.

“Dat ontbreekt nog bij het Nederlands elftal. Het kabbelt voort en als de tegenstander niet te veel moeite doet om de bal te krijgen, lijkt het een soort schaakspel: van links naar rechts en rechts naar links. Het lijkt soms walking football. Iedereen heeft het over Gakpo, maar behoudens dat ene schot zou ook hij een onvoldoende krijgen”, is Verbeek kritisch op de prestatie en het spel van Cody Gakpo.


Vorig artikelCody Gakpo heeft geen interesse in vragen over de Premier League
Volgend artikelVan Hanegem totaal niet onder de indruk van Argentijnen en doet oproep, halve finale lonkt

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in