Home Nieuws Gert-Jan Verbeek is om: ‘Dit PSV spreekt mij wel aan’

Gert-Jan Verbeek is om: ‘Dit PSV spreekt mij wel aan’

78
0

Gert-Jan Verbeek was vorig seizoen onverbiddelijk voor PSV en daarmee indirect voor Phillip Cocu. Cocu was immers verantwoordelijk voor het PSV van vorig seizoen en de gehanteerde speelstijl.

Daar kun je ook weer allerlei theorieën op loslaten want Cocu wist prima te roeien met de spreekwoordelijke riemen die hij had. De ex PSV coach had immers een groep spelers tot zijn beschikking waarvan hij vond dat dit de best te hanteren speelstijl was. Verbeek kon er nauwelijks mee omgaan na afloop van FC Twente – PSV en gold naast criticaster ook als slechte verliezer. Zo ontstond de term ‘schijtbakken voetbal’, waarmee Verbeek indirect naar Cocu wees. Dat doet hij nu opnieuw door te stellen dat hij van dit PSV geniet.

Tegenwoordig is alles anders. “Misschien klonk het wat hard, maar ik vond het gewoon een topclub onwaardig dat ze een 0-1 voorsprong gingen verdedigen. Dat deden ze in veel meer wedstrijden”, zegt de 56-jarige trainer en analist tegen het Eindhovens Dagblad.

“Dat PSV probeerde na een goal amper nog om verder te gaan. Niks tegen Phillip Cocu hoor, het is echt knap wat hij heeft gepresteerd”, vindt Verbeek. ,,Maar het voetbal sprak mij vaak niet aan. Dit jaar zie ik een heel ander PSV. Een ploeg die mij boeit en trainer Mark van Bommel verdient wat mij betreft een compliment. Dit team gaat na een 2-0 nog op zoek naar de 3-0, de 4-0 en als het kan nog meer. Daarvoor is voetbal bedoeld en ga je als supporter naar het stadion.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here