Home Nieuws Geridderde Hiddink in tegenstelling tot een week geleden even minder vleiend over...

Geridderde Hiddink in tegenstelling tot een week geleden even minder vleiend over PSV

1435
0

Een prachtige dag voor Guus Hiddink in Zeist. Woensdag werd de Achterhoeker benoemd tot bondsridder van voetbalbond KNVB.

De 76-jarige Hiddink kreeg het eerbetoon vanwege de uitzonderlijke manier waarop hij het Nederlands voetbal over een lange periode in binnen- en buitenland heeft vertegenwoordigd.

Hiddink voetbalde onder meer bij De Graafschap en PSV en begon zijn trainersloopbaan als assistent bij De Graafschap. In zijn bijna 40-jarige carrière trainde hij acht clubs en zeven nationale teams. Met Oranje en Zuid-Korea bereikte hij de halve finale op een WK.

Ondanks de heugelijke dag wilde Hiddink nog wel iets kwijt over de bekerfinale tussen PSV en Ajax. Voor de competitiewedstrijd tegen Ajax in het Philips Stadion vorige week zondag, was Hiddink nog vol lof over het werk én over het seizoen van Ruud van Nistelrooij. Hiddink stelde dat PSV een prima seizoen door wist te maken en vertrouwde volledig op de kwaliteiten van Ruud van Nistelrooij als beginnende toptrainer.

Na de gewonnen bekerfinale is Hiddink even minder vleiend en minder te spreken over het PSV van Ruud van Nistelrooij.

“Ik zou nooit trainer willen zijn van een team waarvan de spelers zich zo gedragen als die van PSV en Ajax bij de bekerfinale. Ik moet er niet aan denken”, aldus een geïrriteerde Hiddink als voorzitter bij de algemene ledenvergadering van de Coaches Betaald Voetbal in gesprek met De Telegraaf. Hiddink zou ‘in mineur’ zijn van wat hij in de bekerfinale zag.

“Ik erger me bijna nooit aan het voetballen”, gaat Hiddink verder. “Maar nu ergerde ik me wezenloos aan het gedrag van de spelers van Ajax en PSV. Vooral in de eerste helft was er sprake van misselijk gedrag. De spelers waren alleen maar bezig met vals effectbejag.”

Zowel John Heitinga als Ruud van Nistelrooij waren niet bij de vergadering aanwezig, maar Hiddink richtte zich wel tot beide trainers. “We moeten deze mooie sport waardig houden. Daar hebben we als trainers ook een rol in. Wij zijn ook debet aan wat er op het veld gebeurt. In een tijd waarin we zaken willen veranderen, geven we in de bekerfinale het slechtste voorbeeld op het veld”, aldus een uitgesproken en geridderde Guus Hiddink.


Vorig artikelDriessen wijst naar John de Jong: ‘PSV sluit seizoen goed af maar verspeelde titel in het noorden’
Volgend artikelVijftienjarig toptalent van Feyenoord naar PSV na geschil met Robin van Persie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in