Home Nieuws Gerbrands wijst naar Brands: ‘Marcel Brands geloofde in de potentie van Rosario’

Gerbrands wijst naar Brands: ‘Marcel Brands geloofde in de potentie van Rosario’

35
0

Mark van Bommel kan niet meer om Pablo Rosario heen. De middenvelder ontwikkelt zich spectaculair en krijgt louter complimenten voor zijn spel.

De Fox analisten Ronald de Boer en Gert-Jan Verbeek waren het zondagavond zonder twijfel eens met de oranje selectie van Rosario en duiden zijn ontwikkleing als zijnde spectaculair aan.

Toon Gerbrands is blij met de ontwikkeling van Rosario en zegt in het Algemeen Dagblad dat Rosario van ver is moeten komen. De middenvelder speelde bij Swift en kwam vervolgens via Feyenoord, DWS, Ajax en Almere City bij PSV terecht.

Vorig seizoen hielden weinig mensen rekening met een doorbraak van Rosario, die toen nog in Jong PSV speelde. Op dit moment houdt hij Érick Gutíerrez uit de basis. “Bij AZ hebben we een keer in kaart gebracht wie doorkwamen uit de jeugd en doorbraken in het profvoetbal”, zegt Gerbrands.

“Wat bleek: bij vrijwel niemand was het in een rechte lijn omhooggegaan. Blessures, trainers die niet in het talent van de speler geloofden. De rode draad was er een van vallen, opstaan en mentaal door kunnen gaan. Ook Rosario heeft het bepaald niet cadeau gekregen.”

Marcel Brands was degene die Rosario naar PSV haalde. “Marcel Brands zag de potentie. Die zegt altijd: het gaat er niet om hoe iemand nú speelt, maar om wat er nog aan rek is”, zegt Gerbrands.


Vorig artikelSamenvatting NAC Breda – PSV
Volgend artikelVoorzitter Fenerbahçe vraagt Cocu te vertrekken; Cocu weigert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in