Home Nieuws Gerbrands: ‘We gaan er vanuit dat we een heel seizoen lang zonder...

Gerbrands: ‘We gaan er vanuit dat we een heel seizoen lang zonder publiek spelen’

272
0

De Corona pandemie en daaruit voortvloeiende crisis, duurt maar voort.

Met de nieuwe maatregelen in acht genomen, is het een utopie te denken dat er snel versoepelingen zullen gaan volgen. Dit betekent dat het erg waarschijnlijk gaat worden dat er dit seizoen geen publiek bij de Eredivisie wedstrijden zal worden toegelaten.


Dat scenario ligt wel degelijk op de loer, beseft men in inmiddels ook bij de directie van de club.

Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan in een uitgebreid interview met Voetbal International. “Wij als bedrijfstak voetbal hebben onze lobby in politiek Den Haag onvoldoende op orde. Wij staan als laatste in de rij als het gaat om het opschalen van mogelijkheden met publiek te spelen”, aldus Gerbrands. “Als wij toestemming krijgen, dan draait de hele maatschappij zo ongeveer weer normaal.”

Gerbrands gaat verder: “Dan is de culturele sector er weer, dan draait het in de supermarkt weer normaal. Wij staan nou eenmaal vrij laag op de ladder van het toelaatbare. Pas als de hele virusproblematiek grotendeels is opgelost, zijn de stadions weer vol. Het is een harde constatering, maar met dat scenario hou ik rekening. Bij PSV gaan wij in onze plannen en berekeningen ervan uit dat we het hele seizoen zonder publiek spelen.”