Home Nieuws Gerbrands waarschuwt Ajax: ‘PSV zal nooit toelaten dat Ajax hier de beste...

Gerbrands waarschuwt Ajax: ‘PSV zal nooit toelaten dat Ajax hier de beste spelers weghaalt’

1892
0

Toon Gerbrands stopt per 30 mei als algemeen directeur van PSV en heeft er dan een periode van acht jaar opzitten in Eindhoven.

Het zijn acht bewogen jaren geweest, weet ook Gerbrands. Toch is het een geheel een succesvolle periode te noemen. Gerbrands wist als opvolger van Tiny Sanders miljoen euro’s te saneren en tegelijkertijd sportieve successen te boeken. Toon Gerbrands stetl zelf vast dat hij niet aan alle doelstellingen wist te voldoen door een landstitel mis te lopen maar overall kan de scheidend directeur terugkijken op een succesvol termijn.

Gerbrands werd in zijn eerste vier jaar drie keer kampioen van Nederland en dat bleek een signaal voor concurrent Ajax te zijn. Daarover zegt Gerbrands: “Dat hebben ze later ook zelf zo verteld”, doelt Gerbrands op de koerswijziging die de Amsterdammer wisten in te zetten met het uitgeven van miljoen euro’s aan spelers. “Als je de laatste veertig jaar bekijkt, wisselen Ajax en PSV elkaar steeds af met succesperiodes. En momenteel is PSV weer in de achtervolging. Even was er, ook bij mij, vrees voor Ajax als het Bayern München van Nederland”, zegt hij daarover.

Dat er van een Bayern scenario in Nederland geen sprake zal zijn, ziet Gerbrands nu ook in. Ajax maakt al enkele jaren weinig indruk en dus is er voor PSV alle aanleiding om opnieuw voor het hoogst haalbare te gaan. “John de Jong legde me de paradox uit: een Bayern München-scenario werkt eigenlijk alleen in sterke competities. In Duitsland kan Bayern al zijn eigen topspelers vasthouden en tegelijkertijd zijn directe concurrenten leegkopen, zodanig dat Dortmund en Leipzig structureel minder vaak winnen van de overige Bundesliga-teams. In een competitie als de Eredivisie zal PSV net als Ajax altijd wel in staat zijn om 22 à 23 wedstrijden te winnen.”

Gerbrands ziet nog een ander verschil met Duitsland en waarschuwt de concurrent uit Amsterdam. “PSV zal sowieso nooit toelaten dat Ajax hier de beste spelers weghaalt. PSV zal ook voor een kapitaalkrachtig Ajax altijd de uitdager zijn voor de titel”, aldus een vastberaden Toon Gerbrands.


Vorig artikelSpaanse media: PSV nog steeds in onderhandeling met Jasper Cillessen
Volgend artikelNegen afwezigen in Zwolle, ook Doan ontbreek, Veerman wel beschikbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in