Home Nieuws Gerbrands stellig: Een Amsterdams bod van 60 miljoen euro op Gakpo zal...

Gerbrands stellig: Een Amsterdams bod van 60 miljoen euro op Gakpo zal ook niet worden geaccepteerd

2393
0

Het is Toon Gerbrands deze week menens als het over de toekomst van PSV gaat en de spelers die de club onder contract heeft staan.

Gerbrands, inmiddels directeur af, lijkt deze week nog even wat boodschappen en standpunten richting Amsterdam af te willen geven. Gerbrands blikt in gesprek met verschillende media deze week terug op acht jaar PSV en daarbij komen bepaalde momenten aan bod. In de Skiete Willy Podcast krijgt de inmiddels gestopte Gerbrands de vraag wat PSV zou doen, als Ajax een bod van 60 miljoen euro zou uitbrengen. “Ik weet wel zeker dat we dat niet zouden doen”, is Gerbrands duidelijk naar Ajax toe.

“Ik ga er binnenkort niet meer over, maar als dat de marktwerking is dan komen er andere clubs. Kan een club als Ajax concurreren met grote Premier League-clubs en Bayern München, die misschien ook belangstelling hebben voor zo’n speler?”, vraagt Gerbrands zich af. “Op een gegeven moment houdt dat op. Als wij de vrije keus hebben, is nee ook een antwoord. We hebben tegen een aantal transfers ook ‘nee’ gezegd.” Transfers van die omvang zijn in Nederland kansloos te noemen. De club uit Amsterdam heeft al enkele jaren een veel te grote broek aan wat de uitgaven betreffen, naast het feit dat PSV spelers niet de behoefte hebben een binnenlandse transfer naar een vergelijkbare club te maken waar de kansen op succes gelijk verdeeld zijn.

Het geheel valt of staat bij Champions League inkomsten. Zelfs met een veel grotere stroom aan inkomsten, bleek PSV ook afgelopen jaar de club uit Amsterdam op de ranglijst makkelijk te kunnen bijbenen getuige de twee punten achterstand. Gerbrands wijst nog naar een andere transfer. PSV verkocht Steven Bergwijn twee jaar geleden voor ruim 30 miljoen euro aan Tottenham Hotspur, waar Ajax toen ook interesse had. “Bergwijn heeft een tijdje gespeeld, maar wij zeiden: die gaat niet naar Ajax. Dat ging om heel veel geld, maar we zeiden gewoon ‘nee’.”


Vorig artikelYvon Mvogo vertrokken bij PSV, Zwitserse doelman rekent niet meer op langer verblijf in Eindhoven
Volgend artikelSerieuze interesse Liverpool voor Ibrahim Sangaré, scouts Reds op de tribune voor middenvelder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in