Home Nieuws Gerbrands spreekt over politiebewaking, miljoenen uit Engeland en denkt aan stichting Spieren...

Gerbrands spreekt over politiebewaking, miljoenen uit Engeland en denkt aan stichting Spieren voor Spieren

40
0

Hoewel de kritieken op Gerbrands niet van de lucht zijn nu de directeur van PSV weer een nieuw boek heeft gepresenteerd in een lichte sportieve crisis rond de club, kleven er ook een aantal bijzonderheden aan het nieuwe boek.

PSV’s voorman is klaarblijkelijk geen man van het grote geld. De opbrengst van het boek ‘De prijs van succes’ gaat namelijk naar de stichting Spieren voor Spieren. De connectie met de stichting is waarschijnlijk ontstaan in de periode van Louis van Gaal bij AZ. Van Gaal is een ambassadeur van de stichting en zette regelmatig zijn beste beentje voor rond de stichting Spieren voor Spieren.

In zijn boek omschrijft Toon Gerbrands het leven van topsporters en de keuze’s die hierin gemaakt worden. Het brengen van vele offers is een zaak die Gerbrands ook parten wist te spelen. Naar nu blijkt was de directeur van PSV in ieder geval niet voor een grote zak geld uit de Premier League te vangen.

Zo hield Gerbrands wel rekening met zijn gezin, bijvoorbeeld toen hij besloot niet in te gaan op die aangeboden baan in de Premier League. De Fries wilde niet naar Engeland omdat hij dan zijn kinderen te weinig zou zien. “‘Maar je kunt hier vier keer zoveel verdienen’ zeiden ze aan de telefoon, ‘we willen toch komen praten’. Ik heb hen duidelijk gemaakt dat het antwoord nee bleef.”

“De kritiek op social media heeft er ook wel eens voor gezorgd dat ik de politie moest bellen, omdat onze veiligheid in het geding was. Dat is ook de prijs die je betaalt”, vertelt Gerbrands het opmerkelijke feit waar hij verder niet teveel over wilde zeggen.

Gerbrands vindt dat hij het gesprek met zijn kinderen eerder had moeten voeren. Hij hoopt dat het boek een inspiratie is voor iedereen die succes heeft en daarvoor dingen moet inleveren. Topsporters, maar ook politici en CEO’s. Allemaal hebben ze succes ten koste van hun omgeving. Misschien dat het boek hen aanzet om eerder met hun omgeving in gesprek te gaan, zegt Gerbrands.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here