Home Nieuws Gerbrands over ‘de sleutel van het Philips Stadion’ en de wens voor...

Gerbrands over ‘de sleutel van het Philips Stadion’ en de wens voor drie jaar Roger Schmidt bij PSV

3418
0

Toon Gerbrands is algemeen directeur van PSV af maar is de laatste dagen geregeld in het nieuws om terug te blikken op zijn periode in Eindhoven.

Er is veel gebeurd in acht jaar onder het beleid van Toon Gerbrands. De gestopte directeur spreekt tegenover verschillende media over zijn acht jaar PSV en Eindhoven. De bestuurder kende tropenjaren met PSV maar heeft zeker successen geboekt met de club. Gerbrands gaat ook in op kritische geluiden en zo gaat het dezer dagen ook over het beleid van en onder Roger Schmidt. PSV en de directie van de club kregen vaak het verwijt dat Roger Schmidt de sleutel van het Philips Stadion had en mocht aantrekken wie hij wilde. Dat bestrijdt Gerbrands pertinent.

Gerbrands en technisch directeur John de Jong stelden Schmidt in 2020 aan. Begin dit jaar maakte de clubleiding van PSV duidelijk dat een extra seizoen Roger Schmidt wenselijk was. “Ik had Schmidt graag nog een jaar gehouden. Met de investering die er nu was gedaan in spelers, spelconcept en dichter bij komen, dachten wij dat we in nog één jaar een stap konden zetten”, zegt de vertrekkende algemeen directeur in een afscheidsinterview met Voetbal International.

Het beeld wat gedurende afgelopen twee jaar rond Roger Schmidt is ontstaan, wordt weersproken door Toon Gerbrands. Gerbrands vindt juist niet dat Roger Schmidt de voorbije twee seizoenen te veel invloed heeft gekregen in het aan- en verkoopbeleid van de club. “Dat is niet zo. Alle spelers die hier zijn binnengekomen zijn door twee man goedgekeurd: de hoofdcoach en John de Jong. Er zijn ook transfers niet doorgegaan, maar die kennen jullie niet.”

Gerbrands spreekt ook niet van een Duitse enclave. “Er zijn twee spelers hier die uit zijn koker komen: Zahavi en Götze. Die waren hier nooit geweest zonder Schmidt”, aldus een uitgesproken Toon Gerbrands.


Vorig artikelPSV target en toptalent Adam Hlozek kiest voor Bayer Leverkusen
Volgend artikelKenneth Perez over zijn keuzes in 2007: ‘Ik wilde naar PSV, Ronald Koeman en Champions League’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in