Home Nieuws Gerbrands ontziet Ajax maar haalt uit naar Eredivisie clubs: ‘Gebrek aan leiderschap’

Gerbrands ontziet Ajax maar haalt uit naar Eredivisie clubs: ‘Gebrek aan leiderschap’

18
0

Toon Gerbrands is een man van de afspraken. De directeur van PSV lijkt daarom niet uitgepraat te geraken over de eenzijdige beslissing van de KNVB, waar PSV eigenlijk niet eens zo zeer mee te maken heeft.

Gerbrands benadrukt wel dat zijn boosheid niet gericht is op Ajax. “Het gaat mij om de gevolgde procedure door de KNVB en dat er sprake is van een eenzijdig besluit waarbij wij niet zijn gehoord: willekeur en geen communicatie”, verklaart Gerbrands in diverse media. Ook begrijpt de directeur van PSV niets van de andere clubs. Gerbrands haalt zelfs keihard uit door te stellen dat hij leiderschap mist.

Inhoudelijk heeft hij geen probleem met het verzoek van Ajax om het thuisduel met PEC uit te stellen. “Wij als PSV hadden in de situatie van Ajax waarschijnlijk hetzelfde gedaan bij de KNVB.”

“Ik begrijp Ajax heel goed en het is een stap in de goede richting als rekening wordt gehouden in het competitieprogramma met de Europese verplichtingen van clubs. Maar dit nieuwe programma kan voor PSV zowel een voordeel opleveren als achteraf nadelig blijken te zijn. Dat is pas later vast te stellen”, aldus Gerbrands. “Onze frustratie zit bij de KNVB. Overal weten ze je te vinden en nu worden we door manager competitiezaken Jan Bluyssen voor een voldongen feit gesteld.”

Gerbrands noemt het ‘incidentenpolitiek’. “Ik vind dat de KNVB clubs zo niet kan behandelen. Daar zit de frustratie van PSV en dat verwijt ik de bond”, zegt Gerbrands, die verbaasd is door het feit dat naast PEC Zwolle geen enkele andere directeur van een Eredivisie-club zijn ergenis heeft uitgesproken. “De rest van de Eredivisie moet blijkbaar nog wakker worden. Volgens mij allemaal een gevolg van een gebrek aan leiderschap.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here