Home Nieuws Gerbrands niet te spreken over overheids maatregel

Gerbrands niet te spreken over overheids maatregel

19
0

Toon Gerbrands is niet te spreken over de flinke heffing over de uitbetaalde kampioenspremies die de club kon betalen na het veroveren van de titel.

De directeur ziet de overheidsmaatregel als een onterechte heffing en daarmee heeft de bestuurder natuurlijk een punt, zeker gezien de omliggende landen waar geen vergelijkbare heffing wordt geheven. “Het is bedoeld voor mensen die een gouden handdruk meekrijgen omdat ze niet functioneren. Bij ons is het precies omgekeerd: ze presteren goed en krijgen wat mee. Vooral de kampioenspremie van het afgelopen jaar is aangeslagen, dus het gaat eigenlijk helemaal nergens over. Het is werkgeversbelasting, de spelers zelf hoeven niets te betalen. Wij worden voor 75% aangeslagen, de rest van Europa heeft het niet. Het is ook nog een concurrentieversterkende maatregel, vind ik.” Financieel manager Jaap van Baar maakte eerder al bekend dat de jaarcijfers van PSV zonder het winnen van de titel vijf miljoen euro beter waren geweest.

De PSV directie is wel blij met de geherinvesteerde miljoenen inkomsten uit de Champions League. “Het is een extraatje. We hebben ook de nodige transfers gedaan, maar we zijn ook een club die gaat investeren als er de nodige inkomsten zijn. We hebben Andrés Guardado, Davy Pröpper, Nicolas Isimat-Mirin en Gastón Pereiro allemaal gehaald. Het zijn investeringen op weg naar een sterkere selectie en het zijn investeringen die op termijn geld op gaan leveren. We zitten als club zijnde in de fase waarin het allemaal een beetje mee zit.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here