Home Nieuws Gerbrands namens PSV tevreden over Eredivisie deal en wijst naar huur Zinchenko

Gerbrands namens PSV tevreden over Eredivisie deal en wijst naar huur Zinchenko

18
0

Toon Gerbrands is namens PSV gematigd tevreden over de zogenoemde veranderagenda. De topclubs hadden meer ijzers in het vuur gelegd maar PSV is deels tevreden.

“Veranderingen gaan vaak via stapjes. Soms is een klein stapje de eerste aanzet naar uiteindelijk veel meer”, begint Gerbrands in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Tegenover de regionale Krant ging Gerbrands in op de deal, waarin geen grote veranderingen werden bedongen. Wel krijgen clubs die op gras spelen een bonus en wordt er gekeken of de degradatieregeling moet worden aangepast. “Soms is het goed om over je eigen schaduw heen te springen en is kijken naar het algemeen belang gewenst. Tegelijkertijd is het ook jammer dat een aantal clubs niet akkoord wenste te gaan met een kleinere competitie. Dat is donderdag ook niet meer op tafel geweest.”

Inkrimping van achttien naar zestien clubs was het idee van de topclubs, maar dat bleek niet haalbaar. Ook kunstgrasvelden worden niet afgeschaft, toch ziet de bestuurder de bonus die teams krijgen als ze op gras spelen als een goede zaak. “Daarvoor staan de Europees spelende clubs behoorlijke bedragen af. Dat zie ik als een doorbraak en kan ertoe leiden dat meerdere kunstgrasvelden in de Eredivisie verdwijnen.”

Waar Gerbrands wél erg blij mee was, was het feit dat de beloftenteams mogen blijven meedoen in de voetbalpiramide. Een zaak van algemeen belang, denkt Gerbrands. “Het klinkt misschien gek wat ik nu zeg, maar bij Manchester City was men bijvoorbeeld heel tevreden dat wij Oleksandr Zinchenko in de Eerste Divisie konden laten spelen. Dat was een van de redenen waarom we hem konden huren.”


Facebook Comments