Home Nieuws Gerbrands na nieuwe boekpresentatie: ‘Iedereen kan een club leiden in goede tijden’

Gerbrands na nieuwe boekpresentatie: ‘Iedereen kan een club leiden in goede tijden’

70
0

Toon Gerbrands heeft een nieuw boek gepresenteerd en dat wordt tegenwoordig breed uitgemeten in de media.

Het tijdstip van de presentatie valt bij de achterban niet geheel in goede aarde maar daar denkt de directeur van PSV duidelijk anders over. “Ik ben in de perceptie van een groot deel van de buitenwereld een goede directeur als een aantal spelers van 17 tot en met 22 jaar ervoor zorgt dat wij wedstrijden winnen. Dat is nu eenmaal de wereld waarin wij leven en daar moet je verder ook niet moeilijk over doen.”

Zijn nieuwe boek, De prijs van succes genaamd, schrijft hij over de vele offers die het leven van een topsporter of topbestuurder kent. Gerbrands is binnen PSV met al zijn ervaring voor velen een klankbord en ook Mark van Bommel schuift geregeld aan.

“Wij zijn elke dag bezig, of we nu acht keer op rij winnen of in een moeilijke periode zitten. Ik heb als coach ook meegemaakt dat alles tegenzat en dat veel mensen vonden dat ik weg moest. De druk wordt dan opgevoerd, maar je moet daar als coach zelf doorheen. Sociale media zijn niet altijd een leidraad. Mensen die echt kunnen oordelen, zitten in de binnenwereld. Daar heb je zicht op de coach en de energie die er over en weer is. Wat je gelukkig bij ons ziet, is dat er geen excuses worden gezocht.”

Gerbrands blikt terug op de laatste sportieve tegenslag van de club en die was toen ook fors te noemen. De directeur over die periode: “Wij hebben na het verlies tegen Osijek ook gekeken of het goed zat en het oordeel pakte prima uit voor Phillip Cocu. Iedereen kan een club leiden in goede tijden. Het onderscheid wordt gemaakt als het slecht gaat. Als je vier keer op rij niet wint, krijg je meningen en columns op je dak. Maakt niet uit. Ik kan me niet door de buitenwereld laten leiden. Ik weet dat eenzaamheid en twijfel in het leven van een coach bestaat en daarna moet je toch weer aan de slag. Vaak is dat 24 uur moeilijk. Ik moet zeggen dat Mark van Bommel zich elke keer naar de groep toe heel snel herpakt. Je hebt als trainer ook niet veel tijd, omdat je razendsnel weer perspectief moet creëren, nadat je hebt erkend wat er is gebeurd”, aldus Gerbrands.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here