Home Nieuws Gerbrands leeft mee met veroordeelde supporters

Gerbrands leeft mee met veroordeelde supporters

16
0

Daags na de wedstrijd van PSV in Madrid leek Europa in brand te staan door het gedrag van een aantal PSV fans. Europa sprak er schande van en premier Rutte belde zelfs met de Spaanse premier over de incidenten. Nog geen week later is alle ophef gaan liggen en blijken er uiteindelijk 7 personen in beeld te zijn voor iets waar honderden PSV fans op werden aangekeken.

Toon Gerbrands handelde anders dan Eric Gudde van Feyenoord die veelal zei dat Feyenoord niets te maken had met de randdebielen die in Rome hadden huisgehouden. Gerbrands nam meer verantwoordelijkheid en distantieerde zich er niet van. Echter toont Gerbrands nu ook een andere kant, namelijk die van empathie richting de veroordeelden PSV fans. PSV gaat verder niet in op individuele gevallen en laat donderdag ook niet weten wat de afzonderlijke fans precies gedaan hebben. Vier supporters mogen zich één tot drie jaar niet bij wedstrijden vertonen. Een vijfde fan heeft zich nog niet gemeld, maar de club weet wel wie het is. Daarom is zijn seizoenskaart geblokkeerd en heeft hij een stadionverbod voor onbepaalde tijd gekregen, tot hij zich meldt.

Nog een zesde fan die zich heeft misdragen, is niet bekend bij de club. Hij is te zien in een filmpje waarop bedelaarsters zich opdrukken in ruil voor geld. De man krijgt van PSV tot zaterdag om zich te melden, anders ,,zoekt de club de openbaarheid op”. Een zevende verdachte ging vrijuit; hij had niet aantoonbaar iets fout gedaan.

De vier supporters die een stadionverbod van één tot drie jaar kregen, hebben gepraat met de clubleiding. ,,Privé zijn deze mensen enorm geraakt”, zei Toon Gerbrands. ,,Er zijn families belaagd, betrokkenen hebben gezondheidsproblemen gekregen en één persoon heeft het zijn baan gekost. Allen geven ze aan enorm spijt te hebben van hun gedrag en zien zij in dat ze de betekenis van hun acties hebben onderschat. Ook vinden ze het heel vervelend dat PSV door dit gedrag in diskrediet is gebracht.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here