Home Nieuws Gerbrands haalt uit naar KNVB en baalt van Twitter en de reacties...

Gerbrands haalt uit naar KNVB en baalt van Twitter en de reacties van PSV fans

2160
0

Toon Gerbrands gaat spoedig een tijdperk afsluiten en dat doet de media besluiten Gerbrands nog eens te laten terugblikken op acht jaar PSV.

Hoe ziet zijn toekomst eruit? Een andere club of een functie bij de bond? Gerbrands sluit niet uit dat hij na zijn vertrek bij PSV in de voetballerij actief blijft, maar de KNVB sluit Gerbrands meteen uit. De scheidend algemeen directeur liet zich in het verleden al meermaals zeer kritisch uit over de nationale voetbalbond.

Voor Gerbrands is maandag 16 mei zijn laatste feitelijke werkdag bij PSV maar toch blijft Gerbrands nog even beschikbaar voor de club. “Maar ik ben statutair nog tot 30 juni verantwoordelijk, vanwege allerlei boekhoudkundige spelregels and that’s it”, zegt de directeur, die wordt opgevolgd door Marcel Brands, tegen de NOS. Wat hij daarna gaat doen, weet Gerbrands nog niet. Een nieuwe uitdaging in de wereld van het topvoetbal sluit hij op voorhand niet uit. “Iedereen mag zich na 1 juni melden.”

Voor de KNVB heeft Gerbrands echter een duidelijke boodschap en die luidt dat hij geen contact wenst met de bond over een functie in het voetbal. Gerbrands is een man van zijn woord dus de KNVB kan worden uitgesloten. “Als je daar gaat werken, moet je ook met mensen werken waarin je gelooft en daar geloof ik niet in.”

Gerbrands vertelde in het Algemeen Dagblad al over de bedreigingen die hij ontving tijdens window van acht jaar in het Philips Stadion. Tijs Slegers stelde destijds voor om met Twitter te beginnen en Gerbrands volgde dat advies meteen op maar wel met een bepaalde spijt. En dus gaat Gerbrands maandag over tot het afsluiten van zijn account. “Twitter eruit gooien. Ik ben er klaar mee. Ik heb het acht jaar gedaan, ook in het belang van de club. Wat ik ook deed, het was altijd fout. Als ik iets over de jeugd zei, was ik niet met het eerste bezig en andersom. Niet te doen”, aldus Toon Gerbrands over acht bewogen jaren als algemeen directeur van PSV en de reacties van de PSV fans op Twitter.


Vorig artikelNegen afwezigen in Zwolle, ook Doan ontbreek, Veerman wel beschikbaar
Volgend artikelDe Mos kritisch op scouting PSV en wijst naar 10 miljoen euro voor Timo Baumgartl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in