Home Nieuws Gerbrands: Geen beursgang en PSV krijgt geen nieuwe eigenaar in de vorm...

Gerbrands: Geen beursgang en PSV krijgt geen nieuwe eigenaar in de vorm van verkoop van aandelen

791
0

Algemeen directeur Toon Gerbrands liet gisteren bij de presentatie van de jaarcijfers nog meer los over de plannen van de club voor de nabije toekomst.

De dieprode cijfers ten spijt, PSV wil vooruit en zal op korter termijn een kapitaalinjectie van 30 miljoen euro gaan genereren, die naar alle waarschijnlijk aangewend kan worden voor het versterken van de selectie. Er is afgelopen half jaar veelvuldig overleg geweest tussen de directie van de club en de raad van commissarissen. Er zijn allerlei scenario’s besproken maar de club lijkt gewoon verder te gaan op de ingezette koers.


Gerbrands liet weten dat PSV niets ziet in het verkopen van aandelen van de club aan een nieuwe eigenaar. Bovendien wordt er ook niet uitgegaan van een enorme verhoging van de capaciteit van het Philips Stadion. Wel zet de club vol in op de huidige plek in het midden van de stad en kijkt het samen met de gemeente Eindhoven in het kader van gebiedsontwikkeling ook naar toekomstige kansen om de functie in de Brainport-regio uit te breiden. Ook dit zou voor meer inkomsten moeten zorgen.

PSV keek in het voorjaar eerst naar de voordelen van een beursgang of het in zee gaan met een rijke buitenlandse eigenaar. Die twee opties haalden het niet binnen de club. PSV en haar directie en raad van commissarissen gaan voor de oprichting van een tweede partnerfonds. Het eerste partnerfonds in de vorm van een achtergestelde lening leverde de club ook al 30 miljoen euro op. Aan achterstallige leningen heeft de club straks 60 miljoen euro uitstaan.