Home Nieuws Gerbrands draait rollen om: ‘Barcelona, Bayern en City hebben PSV nodig’

Gerbrands draait rollen om: ‘Barcelona, Bayern en City hebben PSV nodig’

32
0

Met de rondgang van PSV langs clubs als FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur doet de bestuurlijke top van de club ook veel ervaringen en indrukken op.

Namens PSV draait Gerbrands de rollen feitelijk om. PSV heeft de Champions League niet alleen nodig maar de grote clubs uit Europa hebben clubs als PSV ook nodig.

PSV wenst de huidige positie in het internationale voetbal te handhaven. De kloof met de grote clubs is te groot. “Vorige week zaten we nog bij de bestuurstop van Barça. Dan hoor je: die gaan richting het miljard aan omzet”, aldus Gerbrands bij de presentatie van de jaarcijfers.

“Wij kunnen volgend jaar voor het eerst aan 100 miljoen komen, mits we nog wat punten halen in de Champions League. Maar zelfs in zo’n recordjaar zou de verhouding PSV – Barcelona 1:10 blijven. Dan weet je genoeg.”

PSV richt zich daarom op talenten, die op termijn de stap naar de buitenlandse top kunnen maken. Gerbrands: ‘Clubs als Barcelona, Bayern, Manchester City, die hebben inmiddels ook door dat ze clubs als PSV nodig hebben om spelers door de tussenliggende etages te loodsen. Want talenten die meteen goed genoeg zijn voor level 18, die leiden ze zelf niet meer op.”


Vorig artikelSamenvatting Excelsior Maassluis – PSV
Volgend artikelVeel onrust bij tegenstander NAC voorafgaand aan NAC – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in