Home Columns Gerbrands bewijst ongelijk Ronald Waterreus

Gerbrands bewijst ongelijk Ronald Waterreus

40
0

In economisch woelige tijden, waarin voetbalclubs moeizaam aan kapitaal kunnen komen als ze niet eigendom zijn van een sjeik of investeringsfonds, heeft PSV onder leiding van directeur Gerbrands een exclusieve deal afgesloten met 5 grote regionale bedrijven. De deal beslaat maar liefst 30 miljoen euro en komt op korte termijn al beschikbaar.

Toon Gerbrands heeft in een relatief kort tijdsbestek de 5 partners bereid gevonden zich aan PSV te committeren. De algemeen directeur verdient hiervoor alle credits. De komst van Toon Gerbrands naar PSV viel enkele jaren terug niet overal in goede aarde.
Ronald Waterreus zei bij de aanstelling van Gerbrands als opvolger van Tiny Sanders, geen vertrouwen te hebben dat Toon Gerbrands PSV op de juiste manier zou kunnen aansturen. ‘PSV is geen AZ. Brands en Maher dachten we ook nodig te hebben maar dat zijn geen successen geworden. Wie zegt dat PSV Gerbrands nodig heeft? PSV is een specifieke club en daar moet veel gebeuren en ik denk niet dat Gerbrands de juiste man is. Bovendien heeft hij geen netwerk in het Brabantse’, zei de oud doelman over de algemeen directeur die ondertussen met PSV 2 landstitels heeft veroverd in zijn eerste 2 seizoenen. Waterreus is momenteel bezig met een cursus sportmanagement om in de toekomst bestuurder te kunnen worden.