Home Nieuws Gerbrands betwist beeldvorming rond Schmidt: ‘Twee spelers waren hier nooit geweest zonder...

Gerbrands betwist beeldvorming rond Schmidt: ‘Twee spelers waren hier nooit geweest zonder Schmidt’

1443
0

Toon Gerbrands is algemeen directeur van PSV af maar is de laatste dagen geregeld in het nieuws.

De gestopte directeur spreekt tegenover verschillende media over zijn acht jaar PSV en Eindhoven. De bestuurder kende tropenjaren met PSV maar heeft zeker successen geboekt met de club. Gerbrands gaat ook in op kritische geluiden en zo gaat het dezer dagen ook over het beleid van en onder Roger Schmidt. PSV en de directie van de club kregen vaak het verwijt dat Roger Schmidt de sleutel van het Philips Stadion had en mocht aantrekken wie hij wilde. Dat bestrijdt Gerbrands pertinent.

Het beeld wat daardoor rond Schmidt is ontstaan, wordt ontkracht door Toon Gerbrands, die zich er ook niet in kan vinden. Gerbrands vindt juist niet dat Roger Schmidt de voorbije twee seizoenen te veel invloed heeft gekregen in het aan- en verkoopbeleid van de club. “Dat is niet zo. Alle spelers die hier zijn binnengekomen zijn door twee man goedgekeurd: de hoofdcoach en John de Jong. Er zijn ook transfers niet doorgegaan, maar die kennen jullie niet.”

Gerbrands weerspreekt dat de wil van Roger Schmidt wet was in Eindhoven. “Er zijn twee spelers hier die uit zijn koker komen: Zahavi en Götze. Die waren hier nooit geweest zonder Schmidt”, aldus een uitgesproken Toon Gerbrands.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here